Treća sreća za PSŽ i Čelsi

Vraća se Liga šampiona - večeras prva dva meča osmine finala. Pari Sen Žermen protiv Čelsija u Parizu, treći put u posljednje tri godine. U Lisabonu Benfika - Zenit
0 komentar(a)
Parti Sen Žermen, Foto: Reuters
Parti Sen Žermen, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2016. 08:54h

Utakmicama Pari Sen Žermen - Čelsi i Benfika - Zenit večeras počinje osmina finala Lige šampiona.

Koliko god Benfika i Zenit bili timovi za poštovanje, pred nastavak evropskog elitnog takmičenja gotovo da se priča samo o duelu u Gradu svjetlosti. Jer, PSŽ i Čelsi su rivali kao po navici u nokaut fazi Lige šampiona - prošle godine su se sastali u osmini finala, a godinu ranije u četvrtfinalu.

I imaju po jedan trijumf, a prolazili su zahvaljujući golu više datom u gostima. Kome će se sada osmijehnuti sreća...

"Svi u Čelsiju su poslije žrijeba pomislili: Ne, ne PSŽ, ne opet oni. I dalje pamtimo prošlu sezonu. Imali smo prolazak u svojim rukama, igrali na „Stamford bridžu”, PSŽ je imao igrača manje, ali smo sve uništili primivši dva gola poslije kornera. Znamo da je PSŽ jedan od timova od kojih se svi plaše ove sezone, na nivou je Reala i Barselone", rekao je Eden Azar.

Za razliku od prethodne dvije sezone na klupi Čelsija sada nema Žozea Murinja, kojeg je zamijenio Gus Hidink, a „plavci” su od zimus jači za Alešandrea Pata.

"Timovi idu na „Park prinčeva” svjesni da mogu da budu pregaženi. Može li se to dogoditi i Čelsiju? Sve je moguće, ali smo i dalje tim pun talentovanih individualaca", istakao je Belgijanac Azar.

PSŽ-u se s pravom daju veće šanse u ovom dvomeču, ali...

"U prethodne dvije sezone se vidjelo da su PSŽ i Čelsi sličnog kvaliteta. Zadovoljni smo svime što smo do sada uradili u Ligi šampiona, ali smo isto tako svjesni da će svi da nam sude po rezultatima u Evropi", jasan je trener „svetaca” Loran Blan.

Od kada je Hidink stigao u London Čelsi nijednom nije izgubio - u Premijer ligi i FA kupu ima učinak od po šest pobjeda i remija. Ipak, „plavci” su makar do sada bili daleko od forme koja u Ligi šampiona može da donosi rezultate, ali niko ne sumnja da Holanđanin zna šta radi.

"Šanse su 50-50! PSŽ je stvorio moćan tim koji dominira u francuskoj ligi, ali da biste postali veliki klub morate da osvojite takmičenje kakva je Liga šampiona. Parižani žele to, imaju ozbiljan projekat i očekujem sjajan dvomeč", istakao je Hidink.

A u okršaju Benfike i Zenita je još teže odrediti ko ima prednost da se domogne četvrtfinala.

"Spremali smo se za Zenit mjesecima", rekao je trener Benfike Rui Vitorija.

"Benfika je sklop mladosti i iskustva i zaista je uživanje gledati je kako igra. Mi smo do sada u Ligi šampiona pokazali da možemo da odigramo vrhunski, a sada nam je neophodno još jedno takvo izdanje da bismo prošli", kazao je Andre Viljaš-Boaš, strateg Zenita.

UTORAK

PSŽ - Real M. 20.45

Benfika - Zenit 20.45

SRIJEDA

Roma - Real M. 20.45

Gent - Volfsburg 20.45

23. FEBRUAR

Juventus - Bajern 20.45

Arsenal - Barselona 20.45

24. FEBRUAR

PSV - Atletiko M. 20.45

Dinamo K. - Mančester siti 20.45

Bonus video: