Sutjeska i Grbalj spremni za nastavak

Nakon 0:0 u prijateljskom meču, i iz tabora Sutjeske i iz tabora Grblja tvrde da spremni dočekuju nastavak prvenstva.
4 komentar(a)
Jovan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Jovan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.02.2016. 17:31h

Sutjeska i Grbalj odigrali su miroljubivnih 0:0 na Jazu, u prijateljskom meču, što je za oba tima bio posljednji test pred nastavak šampionata (naredni utorak).

Obje ekipe imale su svoje prilike da zabilježe pobjedu, a najbolju je propustio kapiten Sutjeske, povratnik iz Partizanija iz Tirane Jovan Nikolić, koji nije realizovao penal.

"Dosta dobra provjera, iako vremenski uslovi zbog jakog vjetra nisu bili naklonjeni fudbalu. Najbitnije je da se niko nije povrijedio i da svi zdravi idemo kući", kazao je Nikolić, koji je sa svojim timom završio pripreme u Igalu.

Iz oba tabora tvrde da spremni dočekuju nastavak šampionata. Cilj Sutjeske je hvatanje priključka sa ekipama koje se bore za Evropu (Nikšićani su 6. na tabeli), a Grbljana da privedu prvenstvo kraju bez bojazni oko opstanka (trenutno su 9. na tabeli).

Sutjeska u prvom kolu druge polusezone igra najveći crnogorski derbi protiv Budućnosti u Podgorici, dok Grbljani dočekuju Petrovac.

"Mislim da smo se dobro spremili, dosta stvari se poklopilo na pravi način. Atmosfera u ekipi je odlična i ako ovako nastavimo bićemo tvrd orah za sve protivnike. Moram da naglasim da na šest utakmica koliko smo odigrali nismo primili gol i to je veliki iskorak u odnosu na prvi dio", dodao je Nikolić.

Grbljani ulaze u nastavak šampionata sa novim trenerom - Miljanom Radovićem, koji je prošle sezone već jednom vodio ekipu iz Radanovića.

"Došao je trener kojeg pozmajemo, na čiji smo rad već navikli i sve su to pozitivni signali pred drugi dio. Radili smo odlično, odigrali dosta pripremnih utakmice koje su pokazale da smo ozbiljna ekipa i da ne bi trebalo da brinemo oko ispadanja ili baraža", kazao je ofanzivni vezista Grbljana Petar Vukčević.

Grbljani su na polusezoni od prvotimaca ostali bez Glavana (prešao u Mladost) i Milojka (Zeta), a najveće pojačanje je dolazak defanzivnog veznog iz Veleža, Marka Nikolića.

Ekipe su nastupile u sljedećim sastavima:

Sutjeska: Ličina, Marković, Stefanović, Ćuković, Šofranac, Nikolić, Vuković, Milovac, Grbović, Zarubica, Kordić. Igrali su još: Stijepović, Lončar, Vučić.

Grbalj: L.Carević, Grivić, Tučević, M.Carević, Manojlović, Nikolić, Dragićević, Pavlović, P.Vukčević, Jablan, S.Vukčević. Igrali su još: Nedić, Soldatović, Kopitović, Damjanović, Kaljević, Đ. Vukčević, Kordić.

Bonus video: