PSŽ i Čelsi u problemima pred nastavak Lige šampiona

Uprkos skoro savršenom dosadašnjem dijelu sezone, klub iz prijestonice Francuske se suočava s krizom u ekipi, nakon što je desni bek Serž Orije suspendovan zbog vrijeđanja trenera Lorana Blana i pojedinih saigrača
0 komentar(a)
Serž Orije i Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Serž Orije i Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2016. 13:51h

Fudbalska Liga šampiona nastaviće se sjutra prvim duelima osmine finala između Pari Sen Žermena i Čelsija, odnosno Benfike i Zenita.

Susret PSŽ-a i Čelsija zakazan je u vrijeme kada se oba kluba suočavaju s velikim problemima.

Uprkos skoro savršenom dosadašnjem dijelu sezone, klub iz prijestonice Francuske se suočava s krizom u ekipi, nakon što je desni bek Serž Orije suspendovan zbog vrijeđanja trenera Lorana Blana i pojedinih saigrača.

PSŽ je nesavladan na posljednje 44 utakmice na svom stadionu, a protiv Čelsija će biti jači za Havijera Pastorea i Marka Veratija, koji su se oporavili od povreda.

Umjesto Orijea, Blan će morati da se odluči da li će na toj poziciji protiv Čelsija igrati Markinjos ili Gregori van der Vil.

Čelsi će, s druge strane, biti oslabljen neigranjem povrijeđenih štopera Kurta Zume i Džona Terija. Zuma je prošle sedmice povrijedio ligamente kolena, dok Teri ima probleme sa zadnjom ložom.

Očekuje se da trener Gus Hidink na mjesta štopera stavi Garija Kejhila i Branislava Ivanovića, a da bekove igraju Sesar Acpilikueta i Baba Rahman.

Benfika će dočekati Zenit potrešena porazom u derbiju portugalskog prvenstva od Porta za vikend. Klub iz Lisabona je prethodno vezao osam pobjeda, a nije izgubio od decembra.

Zenit je jedno od najvećih iznenađenja u grupnoj fazi Lige šampiona, u kojoj je zabilježio samo jedan poraz uz pet pobjeda i biće favorit u predstojećem dvomeču.

Obje utakmice igraće se sjutra od 20.45.

Bonus video: