Rezervisti Arsenala zaustavili Lester, Totenhem je ozbiljan kandidat za titulu

0 komentar(a)
Okazaki, Foto: Reuters
Okazaki, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2016. 18:21h

Lester je imao sve u svojim rukama na "Emirejtsu". Lider Premijer lige je u derbiju poveo je golom Džejmija Vardija sa penala, naslućivao se još jedan veliki skalp koji će uzeti "lisice"...

Ali je onda sudija Atkinson neuobičajeno oštrim kriterijumom za Premijer ligu pokazao crveni karton Simpsonu (drugi žuti) u 54. minutu. I vratio Arsenal u igru, nakon prestrogo dosuđenog penala za Lester.

A penal je izborio Džejmi Vardi, koji ga je i realizovao. Nad Vardijem je ove sezone svirano čak šest penala, više nego što je izborio bilo koji cjelokupni tim od ostalih 19 premijerligaša.

Klaudio Ranijeri je odlučio da izvođenjem napadača brani rezultat, a kada je rezervista Tio Volkot poravnao rezultat u 70. minutu, bilo je jasno da je donio pogrešnu odluku.

Ipak, Lester je odolijevao sve do posljednjeg sekunda, tačnije minuta preko, jer je još jedan rezervista Deni Velbek donio "tobdžijama" pobjedu u petom minutu sudijske nadoknade.

Tako je Arsenal nakon 26. kola prišao na svega dva boda lideru, Lesteru, ali je ostao na trećem mjestu, jer čuda pravi i Totenhem, koji je drugi zahvaljujući gol razlici.

Sparsi su savladali Mančester siti u gostima sa 2:1, pa "građani" sada imaju šest bodova manje od lidera, a četiri od rivala iz Londona...

Totenhem je poveo iz gotovo izmišljenog penala koji je iskoristio Hari Kejn, a 15 minuta prije kraja je poravnao Kelehi Iheanačo. Ni to nije bilo dovoljno Sitiju, koji je sedam minuta prije kraja opet primio gol - strijelac je bio Kristijan Eriksen.

Jirgen Klop je napokon dočekao utakmicu na klupi Liverpula u kojoj je mogao da računa na sav napadački potencijal. Epilog, šest golova Aston Vili na njenom terenu i sjajne akcije "redsa" koje su se smjenjivale kao na traci.

A sve je počelo u 16. minutu kada je Kutinjo sjajno centrirao a Staridž se poklonio i glavom načeo mrežu "vilenjaka". No, kasno je za Liverpul da se bori za vrh, ali je Aston Vila ovim porazom jednom nogom već zakoračila u niži rang.

Rezultati

Mančester siti - Totenhem 1:2

Iheanačo 74 - Kejn (penal) 53, Eriksen 83.

Arsenal - Lester 2:1

Volkot 70, Velbek 90+5 - Vardi (penal) 45.

Aston Vila - Liverpul 0:6

Staridž 16, Milner 25, Džan 58, Origi 63, Klajn 65, Kolo Ture 71.

Subota

Čelsi - Njukasl 5:1

Bornmut - Stouk 1:3

Kristal Palas - Votford 1:2

Everton - VBA 0:1

Norič - Vest Hem 2:2

Svonsi - Sautempton 0:1

Sanderlend - Mančester j. 2:1

Tabela

Bonus video: