Infantino dobio podršku 13 fudbalskih saveza iz regiona

0 komentar(a)
Regionalni sastanak u Beogradu, Foto: Fss.rs
Regionalni sastanak u Beogradu, Foto: Fss.rs
Ažurirano: 13.02.2016. 16:19h

Kandidat za predsjednika Svjetske fudbalske federacije (Fifa), Đani Infantino dobio je podršku 13 evropskih nacionalnih saveza pred izbore u Fifi, zaključak je današnjeg sastanka regionalnih fudbalskih saveza u Beogradu.

Fudbalski savez Crne Gore predstavljao je predsjednik Dejan Savićević, a osim domaćina, FS Srbije, sastanku u hotelu "Metropol", su prisustvovale i delegacije fudbalskih saveza Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Rusije i Turske.

Pored Infantina, učešće na sastanku su uzeli i najviši zvaničnici Uefe, predvođeni prvim potpredsjednikom Anhelom Marijom Viljarom, zamjenikom generalnog sekretara Uefe Teodorom Teodoridisom, direktorom odjeljenja za takmičenja Đorđom Marketijem, šefom odjeljenja za integritet takmičenja Ursom Kluserom i menadžerom odjeljenja za marketing Noelom Munijem.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je bilo riječi i o aktuelnoj situaciji u Uefi i pripremnim radnjama za naredne značajne sastanke ove organizacije.

Tokom sastanka, održane su i tri prezentacije od strane predstavnika Uefe na teme uvođenja eventualnih novina u okviru takmičenja mlađih kategorija, dodatne zaštite integriteta takmičenja i marketinga.

Vanredni kongres Fife, na kome će biti odabran novi predsjednik te organizacije, održaće se 26. februara u Cirihu.

Pored Infantina, kandidati za predsjednika Fife su Ali bin El-Huseina, Žerom Šampanj, šeik Salman bin Ebrahim el Kalifa i Tokio Seksvejl.

Bonus video: