Dejo o Šekiju: Nije bio samo fudbalski, već i životni učitelj

Šekularac je bio tvorac Zvezdine najveće generacije, bio je Savićevićev trener
3910 pregleda 0 komentar(a)
Savićević i Šekularac nakon meča Crvena zvezda - Keln, Foto: Printscreen
Savićević i Šekularac nakon meča Crvena zvezda - Keln, Foto: Printscreen

Dejan Savićević se biranim riječima oprostio od Dragoslava Šekularca, koji je preminuo danas...

„On je vjerovatno i najveći igrač u istoriji srpskog fudbala. Malo nekih njegovih snimaka sam gledao, pošto ih nema mnogo, ali čim je bio u idealnom timu Svjetskog prvenstva, to dovoljno govori kakav je igrač bio. Bolje da o tome pišu i pričaju stariji novinari i ljudi koji su ga gledali“, rekao je Savićević za Mozzart sport.

Šekularac je bio tvorac Zvezdine najveće generacije, bio je Savićevićev trener...

„Znam da me je volio. Nešto sam mu se svidio kao igrač, kao ličnost... Ne znam ni ja što. Ali i ja sam njega zavoleo, tako da smo bili baš dobri. Slobodno mogu da kažem da sam imao poseban tretman kod njega. Od prvog dana sam imao dobru komunikaciju sa njim, najbolju od svih trenera sa kojima sam radio u Zvezdi“.

Šekularac je posljednji put vodio Zvezdu na utakmici sa Kelnom, nakon koje je kažnjen sedam mečeva zabrane vođenja tima na evropskoj sceni, zbog sukoba sa redarom...

„Da nije bilo tog njegovog Kelna, ne bi bilo ni Barija. Taj poraz nam je donio titulu prvaka Evrope. Nažalost, morao je da ode... Bilo je puno da ne vodi toliko međunarodnih utakmica. I on je to lako prihvatio jer je Zvezdu uvek stavljao ispred sebe. Interesi Crvene zvezde su mu uvek bili na prvom mjestu“, kazao je Savićević.

"On nije bio samo fudbalski učitelj, već i životni", rekao je Savićević.

Bonus video: