Trenevskom nova dva mjeseca suspenzije, jer je "omalovažavao Disciplinsku komisiju FSCG"

3 komentar(a)
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.02.2016. 14:31h

Zbog izjava u medijima, krajem prošle godine, komentarišući odbijanje žalbe na šestomjesečnu zabranu vršenja bilo koje funkcije u fudbalu, treneru Dečića Viktoru Trenevskom je danas izrečena nova, dvomjesečna suspenzija, odlučila je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore.

Disciplinska komisija je Trenevsog izrekla kaznu "zbog omalovažavanja odluka Komisija FSCG u saopštenju datom sredstvima javnog informisanja čime je počinio prekršaj iz člana 91 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG".

Kako se navodi u saopštenju, "disciplinska mjera zabrana obavljanja funkcija obuhvata zabranu ulaska u svlačionicu i pristup klupi za rezervne igrače shodno članu 29 stav 3 tačka a Disiplinskog pravilnika FSCG".

"Shodno članu 42 stav 4 Disciplinskog pravilnika FSCG, izrečena mjera zabrana obavljanja funkcija u trajanju od šest mjeseci, izrečena Odlukom Disciplinske komisije od 28.10.2015. godine, uzima se kao već utvrđena, pa se Viktoru Trenevskom izriče jedinstvena disciplinska mjera zabrana obavljanja funkcija u trajanju od osam mjeseci u koju se uračunava dio mjere koju je počinilac već izdržao", navodi se u odluci Disciplinske komisije FSCG, koju je potpisao predsjednik Rajko Radulović.

Krajem oktobra prošle godine, Trenevski je kažnjen sa pola godine zabrane obavljanja funkcija u crnogorskim klubovima, a klub iz Tuzi sa dvije hiljade eura.

Disciplinska komisija je tada odluku o kazni obrazložila time da su Trenevski i Dečić "u postupku licenciranja šefa stručnog štaba za takmičarsku sezonu 2015/16. pružili netačne i nepotpune podatke na način što su, kao ugovorne strane u ugovoru o profesionalnom treniranju saglasno su utvrdili da trener Viktor Trenevski posjeduje zvanje trenera sa UEFA Pro diplomom"

Iz Dečića su istog dana odgovorili da nije sporno da Trenevski nema položen završni ispit za PRO licencu, ali je klub iz Tuzi tvrdio da je sa tim bila upoznata Komisija za izdavanje licenci Fudbalskog saveza, koja je Trenevskom i prvo (4. avgusta) bila izdala dozvolu za rad Trenevskom. Dva i po mjeseca kasnije, disciplinski organi su pokrenuli postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti Trenevskog i Dečića, koje je rezultiralo šestomjesečnom kaznom.

Nekadašnji makedonski reprezentativac žalio se na odluku, ali je, poslije dva mjeseca, žalba odbijena.

To je bio i povod da se Trenevski oglasi saopštenjem, u kome je kao moto stavljen navod iz Opšteg imovinskog zakonika za Knjaževinu Crnu Goru iz 1888. godine "Ko samo riječi zakonske znade, taj još zakona ne zna, dok mu ne shvati razum i smisao".

To ga je saopštenje "koštalo" nove kazne...

Bonus video: