Bećiraj u Dinamu iz Moskve!

Dinamo je izgleda sudbina za crnogorskog reprezentativca - nakon Budućnosti igrao je u zagrebačkom, pa u Dinamu iz Minska, a sada zatvara krug dolaskom u moskovski
13 komentar(a)
Bećiraj, Foto: Beta-AP
Bećiraj, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.02.2016. 13:23h

Fatos Bećiraj napraviće još jedan veliki korak u karijeri - iz Minska se seli u Moskvu i karijeru će nastaviti u Dinamu, saznaju "Vijesti".

Dva Dinama - bjeloruski, čiji je Bećiraj trenutno član, i ruski - dogovorili su detalje transfera, a 28-godišnji napadač danas u toku dana, ili sjutra obaviće ljekarske preglede i potpisati ugovor sa klubom iz Moskve.

Detalji - visina obeštećenja i trajanje Bećirajevog ugovora - još nisu poznati, ali nema prepreka da se transfer ostvari.

Bećiraj je prošlu sezonu proveo u Dinamu iz Minska, koga trenira Vuk Rašović, bivši trener Partizana.

Bio jedan od najboljih napadača u šampionatu Bjelorusije, a imao je i zapažene nastupe na evropskoj sceni.

U prvenstvu je na 23 utakmice postigao devet golova, a bio je najzaslužniji što se Dinamo plasirao u grupnu fazu Lige Evrope. U kvalifikacijama je bio strijelac četiri pogotka, od kojih je dva postigao protiv Ciriha u plej-of rundi.

Odlazak u šampionat Rusije novi je izazov za igrača koji je reputaciju stekao u Budućnosti.

A Dinamo je izgleda sudbina za crnogorskog reprezentativca - nakon Budućnosti igrao je u zagrebačkom, pa u Dinamu iz Minska, a sada zatvara krug dolaskom u moskovski.

Jednu sezonu proveo je u Kini. Prije dolaska u Bjelorusiju igrao je za Čangčun.

Dinamo iz Moskve je prvi dio ruskog šampionata završio na katastrofalnom 11. mjestu, a kakav je učinak napadača bio govori podatak da su najbolji strijelci ekipe bili defanzivci Kozlov sa četiri i Djakov sa tri gola.

Bonus video: