Kasano: Seks, hrana i fudbal idealni za savršen život

73 pregleda 4 komentar(a)
Kasano Real, Foto: Roma.repubblica.it
Kasano Real, Foto: Roma.repubblica.it
Ažurirano: 12.02.2016. 13:32h

Jedan od najtalentovanijih italijanskih fudbalera u posljednjih 20 godina, koji zbog svojih "kaprica" nije dostigao željene i projektovane visine, rijetko kada daje intervjue za medije. Ali kad to učini, razgovor je itekako interesantan i pun anegdota.

U razgovoru za španski "As" je govorio o igranju za Real, ali i iskustvu u Romi, u koju je došao 2001. godine kao 18-godišnjak, iz Barija, u sezoni nakon što je "vučica" osvojila posljednji skudeto. U Romi je ostao pet godina...

"Spaletijeva Roma je 2006. godine htjela da me proda. Ernesto Bronceti (fudbalski menadžer) mi je rekao "Antonio, idi u najveći tim na svijetu", priča današnji fudbaler Sampdorije.

"Odgovorio sam mu: "A koja je to ekipa". A on meni: "Real". Ja sam mu rekao da ne treba da me ne zeza. Međutim, došao je kod mene kući, i dao mi da preko telefona razgovaram sa Florentinom Peresom. Tada već nije bilo dileme, nisam mogao da kažem "ne" Realu. Mnogi bi platili da su tada mogli da igraju sa Zidanom, Figom, Raulom, Bekamom, Gutijem, Robertom Karlosom, Kasiljasom...", dodaje Kasano.

O dolasku u Romu kaže:

"Imao sam samo 18 godina, i kada sam bio mali, uvijek sam maštao o tome da igram sa Totijem", ističe Kasano.

Sa legendom Rome je Kasano imao dobre i loše odnose.

"Franćesko je sjajna osoba. Kad sam došao u Romu, kod njega sam živio prvih šest mjeseci, sve dok mi nije došla majka zajedno sa jednim rođakom. Kasnije smo se Toti i ja posvađali, zbog nedostatka poštovanja, a on sa mnom nije razgovarao dvije godine", sjeća se Kasano.

O nemirnom duhu Kasana govori još jedan detalj.

"Prije jedne utakmice sa Juventusom, koju smo dobili 4:0, ukrao sam ključeve od sportskog centra "Trigorija", i vratio sam ih u šest uveče. Dan kasnije sam doživio najsjajniju noć na fudbalskom terenu, jer sam protiv Juventusa iznudio penal i postigao dva gola", kaže Kasano.

U Madridu Kasana pamte po komplikovanim odnosima sa trenerima (što ga je pratilo svuda u karijeri) i sklonošću ka gojenju. On, međutim, posebno pamti jedan aspekat igranja u Realu...

"Dejvid Bekam je, kao i Franćesko Toti, bio savršen, dobar čovjek. Bilo je normalno da je 100 posto djevojaka htjelo njega da upozna, a ne mene. Ali, to nije bilo moguće, on je bio oženjen. Ja, sa druge strane, bio sam onaj koji je...Eh, imao sam djevojku, ali mjesec kasnije...Uostalom, sa 20 godina si toliko jak da možem da imak seks svaki dan. Vjerujem da seks, zajedno sa hranom i fudbalom, čiini idealan trio za savršen život", zaključio je Kasano.

Bonus video: