Interov dug narastao na 417 miliona, Tohir traži nove partnere

2 komentar(a)
Erik Tohir, Foto: Beta/AP
Erik Tohir, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.02.2016. 12:27h

Predsjednik Intera Erik Tohir traži nove partnere, ali ne samo da bi klub učinio još konkuretnijim, već da bi, prije svega, doprinio saniranju duga, koji trenutno, kako javljaju italijanski mediji, iznosi 417 miliona!

Inter je prošlu sezonu završio sa minusom od 140 miliona, kojima treba dodati dug prema bankama do 30. juna 2015. godine od 230 miliona, pozajmicu Tohira klubu od 108 miliona, 68 miliona duga raznim dobavljačima, te 11 miliona pasive u operacija u prelaznom roku.

Kako piše Korijere delo sport, na 417 miliona duga treba dodati i 50 miliona, koje Inter treba da plati do 30. juna ove godine, za igrače za koji je dogovoren obavezan otkup ugovora.

Italijanski mediji javljaju da postoji mogućnost, čak, da se Masimo Morati, koji trenutno ima 29,5 posto akcija, vrati na čelo kluba, koji se pod njegovim vođstvom, istina nakon puno godina uzaludnih ulaganja, vratio na stare staze uspjeha, posebno u sezoni 2009/2010 kada je stigao do triple krune (Skudeto, Kup Italije i Liga šampiona).

"Ponovo da budem predsjednik? Nikad se ne zna..." misteriozan je ostao Morati u izjavi za Medijet.

"Ne znam da li Tohir traži nove partnere, ali možda je i pametno to uraditi kako bi se klub ojačao. Što se mog udjela tiče, on ostaje isti. Ja želim da ostanem, kao dokaz veze između mene i Intera", dodao je Morati.

Bonus video: