FSCG sjutra na sastanku regionalnih saveza, dolazi i Infantino

0 komentar(a)
Sastanak u Budvi, Foto: FSCG
Sastanak u Budvi, Foto: FSCG
Ažurirano: 12.02.2016. 11:24h

Regionalni sastanak 13 evropskih fudbalskih saveza biće održan sjutra u Beogradu, na kojem će biti i predstavnici Fudbalskog saveza Crne Gore.

Domaćin sastanka je Fudbalski savez Srbije a prisustvovaće i generalni sekretar Evropske fudbalske unije (Uefa) i kandidat za predsjednika Svjetske fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino, te njegov zamjenik Teodor Teodoridis.

FSS i FSCG su, između ostalih, već javno istakli da će podržati kandidaturu Infantina.

Kako se navodi u saopštenju FS Srbije, riječ je o izuzetno važnom skupu, na kojem će biti analizirana sva aktuelna pitanja u evropskom i svjetskom fudbalu, a u momentu koji prethodi sjednicama vanrednog Kongresa Uefe (25. februara) i vanrednog Kongresa Fife (26. februara).

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku će biti riječi i o pitanjima iz domena takmičenja pod okriljem Uefe, zaštite integriteta takmičenja i marketinga.

Osim domaćina i FSCG, sastanku će prisustvovati delegacije i fudbalskih saveza Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Makedonije, Rumunije, Rusije, Slovenije i Turske.

Regionalni sastanak 13 evropskih fudbalskih saveza održaće se u beogradskom hotelu Metropol s početkom u 11.30. Nakon sastanka biće izdato saopštenje, a izjava za medije neće biti.

Krajem novembra, isti sastanak održan je u Budvi, u organizaciji FSCG. Prije toga su se čelnici regionalnih saveza sastali u Ljubljani i Opatiji.

Bonus video: