Junajted će u sezoni zaraditi rekordnih pola milijarde funti

2 komentar(a)
Mančester junajted, Foto: Reuters
Mančester junajted, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2016. 17:04h

Mančester junajted ove sezone je traljav na terenu – nakon 25 kola drži petu poziciju u Premijer ligi sa 12 bodova manje od lidera Lestera, nije uspio da prođe u eliminacionu fazu Lige šampiona, a takmičenje je završio i u Liga kupu. Zbog toga se uveliko najavljuje da će na ljeto menadžera Luja van Gala na klupi zamijeniti Žoze Murinjo.

Van terena, međutim, Junajted je mašina za zgrtanje novca.

Nakon objavljivanja finansijskog izvještaja za period od oktobra do decembra 2015. godine, izvjesno je da će „crveni đavoli“ postati prvi klub u istoriji britanskog ne samo fudbala, već i sporta u cjelini, koji je za sezonu (računa se vrijeme od jula 2015. do jula 2016) zaradio više od pola milijarde funti.

Samo u posljednja tri mjeseca minule godine, Junajted je prihodovao rekordnih 133,8 milijardi funti, što je povećanje od 26,6% u odnosu na isti period 2014.

Dobrim dijelom, to je zaslugom novog, decenijskog ugovora sa Adidasom, sklopljenog u avgusta 2015, po kome „đavoli“ godišnje dobijaju 75 miliona funti.

„Naši solidni rezultati van terena, trebalo bi da nam pomognu za ono što je naš prioritet – uspjeh na terenu“ – kazao je izvršni direktor kluba Ed Vudvord.

Poređenja radi, Real Madrid je u sezoni 2014/5 zaradio 578 miliona eura, odnosno 450 miliona funti.

Bonus video: