NOVI TRENER HOFENHAJMA

Julijan Nagelsman najmlađi u istoriji Bundeslige

Hofenhajm je danas za glavnog trenera imenovao Julijana Nagelsmana, koji je sa 28 godina najmlađi trener u istoriji Bundeslige
51 pregleda 0 komentar(a)
Julijan Nagelsman, Foto: Tviter
Julijan Nagelsman, Foto: Tviter
Ažurirano: 11.02.2019. 15:23h

Hofenhajm neće čekati do ljeta u angažovanju novog trenera. Nakon ostavke Huba Stevensa, Hofenhajm je danas za glavnog trenera imenovao Julijana Nagelsmana, koji je sa 28 godina najmlađi trener u istoriji Bundeslige.

Nagelsman se kao glavni trener Hofenhajma od ljeta 2016. godine, pominjao još tokom prošle jeseni, ali je klub odlučio da ne čeka ljeto, već je danas potpisao ugovor sa mladim trenerom do juna 2019. godine. Nagelsman je jutros odradio prvi trening sa ekipom kojoj slijedi grčevita borba za opstanak. Hofenhajm je nakon 20. kla pretposljednji sa samo 14 bodova, sedam manje od mjesta koje garantuje opstanak.

Hofenhajm je od kraja oktobra vodio Holanđanin Hub Stevens, ali se zbog srčanih problema odlučio na ostavku.

Nagelsman je vodio ekipu Hofenhajma do 19 godina, a njegov fudbalski mentor je sadašnji šef struke Borusije Dortmund, Tomas Tuhel, sa kojim je sarađivao u Augsburgu.

A Nagelsman je na mjestu najmlađeg trenera u istoriji Bundeslige zamijenio Matijasa Zamera, koji je sa 32 godine bio imenovan za trenera Borusije Dortmund, a dvije godine kasnije osvojio i Bundesligu sa "milionerima".

Preporučujemo za Vas