Rednap: Siti je trebalo da pokuša da dovede Terija

0 komentar(a)
Džon Teri, Foto: Reuters
Džon Teri, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2016. 11:55h

Engleski fudbalski trener Hari Rednap rekao je danas da je Mančester siti posljednjeg dana prelaznog roka trebalo da pokuša da angažuje kapitena Čelsija Džona Terija.

"Da sam bio u Mančester sitiju, posljednjeg dana prelaznog roka bih pokušao da ga dovedem. Rekao bih im: 'Ako mu ne ponudite novi ugovor, mi ćemo ga uzeti'", rekao je Rednap za britanske medije.

Legendarni fudbaler Čelsija je 31. januara, dan prije završetka zimskog prelaznog roka, saopštio da mu klub neće ponuditi novi ugovor kada mu istekne važeći na kraju sezone.

Trener Čelsija Gus Hidink je nakon toga izjavio da je bio iznenađen odlukom Terija da saopšti da će na ljeto, kada mu istekne ugovor, otići sa Stamford Bridža i dodao da uprava i dalje želi da razgovara sa kapitenom oko mogućeg nastavka saradnje.

"Teri je Sitiju mogao da donese titulu", naveo je Rednap.

On je rekao i da smatra da bi Vest Hem mogao da bude dobro rješenje za Terija, koji će, kako je dodao, imati dosta opcija tokom ljeta, uključujući i klubove iz MLS lige i Kine.

"Vest Hem bi bio dobar potez i za Terija i za sam klub. On je bio u Vest Hemu kao školarac", rekao je Rednap.

Džon Teri je u Čelsiju od kada je imao 14 godina, a za prvi tim je debitovao sa 17, 1998.

Sa klubom je osvojio 14 trofeja.

Postao je kapiten 2004. godine pod Žozeom Morinjom i iste sezone je predvodio klub do tek druge titule u istoriji kluba. Nakon toga je šampionski trofej podizao još tri puta.

Ovaj 35-godišnjak je u karijeri osvojio i pet FA Kupova, tri Liga kupa, Ligu Evropa i Ligu šampiona, iako 2012. nije igrao u finalu zbog suspenzije.

Bonus video: