NAVIJAČKI BUNT ŠIROM EVROPE ZBOG VISOKIH CIJENA ULAZNICA

Fudbal ili tenis

56 pregleda 3 komentar(a)
Fudbalski teren, Foto: Reuters
Fudbalski teren, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2019. 15:32h

Širom Evrope, u najjačim ligama,  u toku je velika navijačka akcija zbog visokih cijena karata za fudbalske utakmice.

Bunt su počeli navijači Liverpula, koji su na subotnjem meču sa Sanderlendom napustili tribine „Enfild rouda” u 77. minutu zbog odluke klupskih čelnika da najjeftnija ulaznica za narednu sezonu iznosi - 77 funti.

"Mi smo navijači, a ne potrošači", poručili su fanovi „redsa”.

Stvar je otišla toliko daleko da se oglasio i britanski premijer Dejvid Kameron. Liverpul, naravno, nije izolovan slučaj.

"Definitivno da postoji problem. Neki klubovi  svake godine podižu cijene ulaznica, iako kroz televizijska prava, sponzorske ugovore i opremu dobijaju velike sume novca", rekao je Kameron.

Premijerligaški klubovi se pripremaju za početak novog trogodišnjeg ugovora za TV prava vrijednog nevjerovatnih 8,3 milijarde funti.

Bunt se proširio i do Njemačke, do Bundeslige, a navijači Borusije Dortmund bili su još originalniji od Liverpulovih.

Oni su prije dvije noći na Kup utakmici u Štutgartu  iskazali navijači nezadovljstvo tako što su ćutali prvih 20 minuta, a onda u teren ubacili teniske loptice, prekinuvši meč na nekoliko minuta. Ulaznica za gostujuće navijače koštala je čak 75 eura. 

Simpatizeri „milionera” istakli su transparent na kome je pisalo - „fudbal mora da bude pristupačan svima”.

Kada je u pitanju crnogorska fudbalska liga, takvih problema nema. Niti se ulaznice naplaćuju, a malo ko, nažalost, i gleda utakmice.