Poraz Rudara od Spartaka iz Trnave

„Rudari“ poraženi 2:0, iako su dobro parirali rivalu, posebno u drugom poluvremenu kada su imali nekoliko lijepih prilika
62 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Rudar Fantazzi
Rudar, Foto: Rudar Fantazzi
Ažurirano: 10.02.2016. 20:29h

Fudbaleri Rudara na pripremama u Antaliji doživjeli su drugi vezani poraz, ovog puta od šestoplasirane ekipe slovačkog prvenstva, Spartaka iz Trnave.

Bilo je 2:0 za Slovake, ali raspoloženje u pljevaljskoj ekspediciji nije ni izbliza bilo tako tmurno kao poslije katastrofe od Atiraua. „Rudari“ su dobro parirali rivalu, posebno u drugom poluvremenu kada su imali nekoliko lijepih prilika da savladaju protivničkog golmana.

S druge strane, Spartak je iz tri šanse dao dva gola, u 33 i 43 minutu, što ipak nije mnogo razočaralo šefa struke Mirka Marića:

„Uprkos porazu vidio sam više dobrih nego loših stvari, naročito u drugih 45 minuta. Naravno, nije nikad prijatno izgubiti, ali sami smo htjeli susrete sa jakim protivnicima, ovaj je bio upravo takav, pa zato nemam ni razloga za zabrinutost, kao što sam je imao prije dva dana. Bilo je lijepih i konkretnih akcija i nekoliko promašenih zicera, takođe i propusta koje ćemo narednih dana u hodu ispravljati. Sve u svemu, kvalitetna provjera".

Pljevljaci su ušli u drugu sedmicu priprema u Turskoj.

"Sada je red da malo spustimo ritam i odmorimo igrače, zato smo i otkazali ranije dogovoreni meč sa bugarskim Botevom. Moramo, jednostavno, voditi računa i o tome da se polako približava start prvenstva, nema potrebe da forsiramo. Tim prije što smo do sada uradili praktično sve što smo planirali“, kaže mladi strateg.

Narednu utakmicu crnogorski šampion igra 13. februara sa danskim Viborgom.

Protiv Spartaka su počeli Radanović, Žerson, Alić, Živković, Nestorović, Vlahović, Kaluđerović, Gačević, Brnović, Božović i Knežević, dok su šansu u nastavku dobili Jovanović, Radišić, Sopo, Talović, Peličić, Golubović i Zečević.

Bonus video: