Znaju se i detalji: Murinjo će u Junajtedu zarađivati 19 miliona godišnje

Murinjo će na "Old trafordu" zarađivati čak sedam miliona eura godišnje manje nego Gvardiola u Mančester sitiju
2 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta-AP
Murinjo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 10.02.2016. 18:34h

Žoze Murinjo preuzeće Mančester junajted na kraju sezone - sa te informacije se velo tajnosti postepeno skida.

"Skaj sport Italija" objavio je još prošle sedmice da dileme nema dileme, Luj van Gal će biti smijenjen na kraju sezone, godinu prije isteka ugovora, a njegov nekadašnji pomoćnik u Barseloni preuzeće kormilo "crvenih đabola".

Samo dva dana kasnije, britanski državni servis, BBC, mediji koji ne objavljuje tračeve, već samo dobro provjerene informacije, javio je da Murinjovi predstavnici uveliko pregovaraju sa predstavnicima Žozea Murinja, i da se konačni dogovor, polako nazire.

Treću u seriji informacija o Murinju i Junajtedu danas je objavio "Dejli mejl" - po londonskom tabloidu, Portugalac se povjerio prijateljima, otrkivši da je već dogovorio prelazak na "Old traford".

Nešto kasnije, svoju priču objavio je i "San", koji je donio i detalje - nekadašnji trener Porta, Čelsija, Intera i Reala u Junajtedu će zarađivati 387 hiljada eura nedjeljno, što na godišnjem nivou iznosi nešto preko 19 miliona eura!

Ogromna cifra, čak i za engleske fudbalske prilike, ali ipak dosta manja od sume koju će Murinjov "gradski rival", Pep Gvardiola, zarađivati u Sitiju.

Aktuelni trener Bajerna nedavno je dogovorio selidbu na "Etihad", uz godišnju platu od preko 26 miliona eura. To je za čak sedam miliona više od Murinjove godišnje plate.

"San" piše da su kandidati za novog trenera Junajteda bili još Dijego Simeone, Masimilijano Alegri i Maurisio Poketino, ali da je Murinjo dobio prednost iz razloga što je jedini slobodan.

Gazda Totenhema Danijel Levi navodno je za Maurisija Poketina tražio Junajtedu čak 25 miliona eura na ime obeštećenja.

Murinjo će, po istom listu, potpisati trogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom.

Bonus video: