Korijere delo sport: Na ljeto ide Jovetić ili Manćini

13 komentar(a)
Stevan Jovetić, Roberto Manćini, Foto: Inter.it
Stevan Jovetić, Roberto Manćini, Foto: Inter.it
Ažurirano: 09.02.2016. 16:28h

Italijanski mediji javljaju da bi Stevan Jovetić trebalo da bude u sastavu Intera za nedjeljni meč protiv svoje bivše ekipe – Fiorentine (pet sezona, 135 mečeva, 44 gola).

Crnogorski napadač je zbog problema sa mišićem desne butine preskočio posljednji meč Intera, u gostima protiv Verone (3:3).

Kako navodi Gazeta delo sport, povreda Jovetića nije ozbiljne prirode, on se već bolje osjeća, pa bi Jo-Jo, možda, već u srijedu mogao da se priključi ekipi na treningu, a u nedjelju da bude na raspolaganju treneru Robertu Manćiniju, barem sa klupe, za veoma važan meč u borbi za mjesto u Ligi šampiona.

Fiorentina je trenutno treća na tabeli Serije A sa 46 bodova, Inter četvrti sa bodom manje...

Korijere delo sport je danas nastavio priču o odnosu Jovetića (četiri gola u prvenstvu na 18 mečeva u Seriji A, i jedan u dvije utakmice Kupa Italije, sjajan gol protiv Napolija u četvrtfinalu) i Manćinija, koji se pogoršao nakon njihove, navodne, svađe nakon poraza od Lacija 20. decembra. Od tada Jovetić igra sve manje, a rimski list navodi da je odnos Manćinija i Jovetića daleko od idiličnog.

U slučaju da Inter ne izbori mjesto u Ligi šampiona, Manćini, kako piše Korijere delo sport, rizikuje da ne ostane na klupi Intera. Jovetić je prošlog ljeta stigao in Mančester sitija, kao pozajmljen igrač (pozajmica je Inter koštala 2,5 miliona eura), ali milanski klub ima pravo da ga otkupi na ljeto (otkup postaje obavezan kad Stevan odigra prvi meč u sljedećoj sezoni) za 14,5 miliona.

Ako se nastavi ovakav odnos na relaciji trener – igrač, a Manćini ostane, italijanski list navodi da je teško očekivati da će Inter odlučiti da otkupi ugovor Jovetića.

Korijere delo sport navodi da bi drugačiji scenario bio u slučaju odlaska Manćinija, a ne isključuje ni mogućnost odlaska obojice.

U ovom trenutku, međutim, piše rimski dnevnik, Manćini je bliži ostanku nego Jovetić...

Bonus video: