Treneri u Italiji: Juventus - Napoli neće odlučiti o tituli

Napoli je prvi na tabeli, sa dva boda više od Juventusa. "Stara dama" je aktuelni četvorostruki šampion i igra u fantastičnoj formi, pošto je sada u seriji od četiri uzastopne pobjede.
1 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.02.2016. 11:13h

Subotnji duel Juventusa i Napolija odlučiće ko će biti na prvom mjestu tabele poslije ovog kola, a možda i konačnog šampiona, ali veliki italijanski treneri ocijenili su da meč ne mora biti odlučujući u prvenstvu.

Napoli je prvi na tabeli, sa dva boda više od Juventusa. "Stara dama" je aktuelni četvorostruki šampion i igra u fantastičnoj formi, pošto je sada u seriji od četiri uzastopne pobjede.

Marćelo Lipi, trener koji je poslije sezone u Napoliju proveo pet sezona u Juventusu i osvojio sve trofeje sa crno-bijelima, ocijenio je da predstojeći duel neće biti odlučujući, ali da bi pobjeda više značila Napolitancima.

"Šta god da se desi u subotu, ostaće još 13 kola da se igra, odnosno da se osvoji 39 bodova do kraja sezone. Kakav god bio rezultat utakmice, ona neće odlučiti prvenstvo. Ako Napoli pobijedi, steći će pet bodova viška, tako da bi njima pobjeda više značila", rekao je Lipi za italijanske medije.

Bivši trener Napolija Luiđi "Điđi" Simoni ocijenio je da taj klub mora da ostane pozitivan da bi na kraju osvojio "skudeto".

"Napoli je napravio važnu seriju rezultata. Mislim da im je malo odmora dobro došlo. Veliki majstori kao što je (trener Mauricio) Sari znaju da iskoriste prednosti odmaranja, i to će biti pozitivan faktor na tim. Napoli mora uvijek da ostane pozitivan, šta god da se desi. Eventualni 'kiksevi' neće uticati na vrijednost ovog tima, koji je glavni kandidat za 'skudeto'", rekao je Simoni.

Nekadašnji selektor Italije Ćezare Prandeli ocijenio je da bi Napoli istakao ozbiljnu kandidaturu za titulu kada bi pobijedio Juventus.

"Utakmica obećava zabavu. Oba tima su u vrhunskoj fizičkoj kondiciji i mislim da će to biti otvoreno nadigravanje, bez neke posebne taktike. Vidjećemo u subotu da li će Juventus i Napoli igrati na čovjeka po cijelom terenu ili će zatvarati prostor", napisao je Prandeli u svojoj kolumni za Kalćomerkato.

On je poslije kraće tehničke analize linija oba tima napisao: "Teško je predvidjeti ishod, ali ako Napoli pobijedi na stadionu Juventusa, istaći će ozbiljnu kandidaturu za 'skudeto', dok će prvenstvo biti potpuno otvoreno trijumfom crno-bijelih".

Legendarni trener Zdenjek Zeman uopšte nema dilemu oko pobjednika i vjeruje da će Napoli slaviti zato što igra njegov tip fudbala.

"(Trener Juventusa Maks) Alegri zna šta treba da radi protiv Napolija. Odbrana od tri igrača obično trpi kada se suoči sa trojicom napadača. Mauricio Sari želi da eliminiše pritisak govoreći da je njegov tim slabiji, iako zaista ne vjeruje u to. Šta predviđam? Pobjedu Napolija, jer igraju moj fudbal, sa mojim mentalitetom", rekao je Zeman.

Bonus video: