Igrač od stakla: Pamtiće ga po povredama, a ne po golovima i trofejima

Velšanin je stigao u Real iz Totenhema 1. septembra 2013. godine, za tada rekordnih 100 miliona eura
1588 pregleda 0 komentar(a)
REUTERS, Foto: REUTERS
REUTERS, Foto: REUTERS

"Garet Bejl je nevjerovatan atleta, ali isto tako i jedan od najprefinjenijih fudbalera koje sam gledao. Kada je fit, on je najvažniji igrač na terenu, u bilo kojem timu. Sa naglašenom psihološkom komponentom, on je doslovno svjetska klasa - ili bi to trebalo da bude. Nažalost, stvarnost je drugačija. Bejl je igrač koji uspijeva da jedva dva mjeseca poveže u kontinuitetu, zbog fizičkih problema, uglavnom sa mišićima. Kada god uđe u pristojniju formu, pojavljuje se nova povreda”.

Tako, u tekstu pod naslovom “Igrač od stakla” piše, o Garetu Bejlu novinar madridskog lista “As” Hose Gonsales.

Velšanin je stigao u Real iz Totenhema 1. septembra 2013. godine, za tada rekordnih 100 miliona eura.

Osvojio je mnogo trofeja sa “kraljevskim klubom”, čak četiri Lige šampiona, riješio je dva finala, ali nakon pet godina provedenih na “Santjago Bernabeuu”, španski mediji, više od svega - nabrajaju njegove povrede.

Bejl je prije tri noći protiv Viljareala (2:2) bio prinuđen da na poluvremenu napusti igru, a Španci su izračunali da je to njegova 18. povreda u dresu “kraljevskog kluba”!

Čak 13 puta Bejl je morao izađe tokom utakmica.

Sa takvim “kartonom”, Bejl teško može da ispuni ono što se od njega traži, posebno nakon odlaska Kristijana Ronalda - da bude lider tima.

- On je trebalo da bude lider nakon Kristijanovog odlaska, ali mu uvijek fali nešto. Šteta, mnogo mi se sviđa kao igrač - kazao je za Bejla Predrag Mijatović, legenda Reala, bivši crnogorski fudbaler.

Bonus video: