Rudar primio šest komada od Kazahstanaca

3 komentar(a)
Rudar, Foto: Rudar Fantazzi
Rudar, Foto: Rudar Fantazzi
Ažurirano: 08.02.2016. 18:29h

Nakon dvije dobre partije i dva solidna rezultata na pripremama u Antaliji (trijumf nad rumunskim Voluntarijem od 1:0 i remi sa Karpatima iz Ukrajine, 2:2) fudbaleri Rudara su u trećoj provjeri naletjeli na kazahstansku "minu" zvanu Atirau i proveli se kao "bosi po trnju".

Rival je slavio čak sa 6:1 i poprilično namrštio do danas nasmijana lica Pljevljaka.

Sve je, kako-tako funkcionisalo u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 1:1 (strijelac za Rudar bio je Noma u 26. minutu).

U nastavku je, međutim, uslijedio pravi potop. Golovi u mreži Jelovca (zamijenio Radanovića u 46. minutu), ređali su se kao na traci u 55, 61, 73, 75. i 82, sve do konačnih i zabrinjavajućih 6:1.

"Prvi dio utakmice bio je sasvim solidan i ni na kraj pameti nam nije bilo da ćemo se tako obrukati u drugih 45 minuta. Taj period je zaista za zaborav. Ama baš ništa nije funkcionisalo kako treba, griješili smo na svakom dijelu terena, što su iskusni igrači Atiraua, četvrtoplasirane ekipe u prošlogodišnjem prvenstvu Kazahstana, znali da kazne i da nam do vrha napune mrežu. Ako ništa drugo, opomenuti smo na vrijeme, možda smo i prerano malo "poletjeli", poslije prethodne dvije utakmice. Sada smo, doduše bolno, prizemljeni, ali i iz ovoga se, ako budemo pametni, može izvući dosta koristi. Siguran sam da će već za dva dana sve biti mnogo bolje", kaže pomoćni trener Rudara Vuko Bogavac.

A rival u srijedu biće Spartak iz Trnave, trenutno šestoplasirani tim slovačkog šampionata.

Protiv Atiraua crnogorski prvak igrao je u sastavu: Radanović, Tomašević, Reljić, Radišić, Savić, Kaluđerović, Sopo, Gačević, Jovanović, Noma, Knežević.

U nastavku šansu su dobili: Jelovac, Alić, Gerson, Hadžiosmanović, Vlahović, Golubović, Božović, Pelićić, Talović i Marković.

Bonus video: