Klop: Nikom nije u interesu da navijači napuštaju stadion prije kraja

2 komentar(a)
Navijači Liverpula, Foto: Reuters
Navijači Liverpula, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2016. 18:18h

Neke scene su u engleskom fudbalu viđene prvi put tek u subotu - da veliki dio navijača Liverpula skoro 15 minuta prije kraja utakmice napusti "Enfild".

Dogodilo se to u remiju sa Sanderlendom (gosti gubili sa 2:0, a onda u finišu došli do boda), a navijači su to uradili kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog poskupljenja cijena ulaznica.

"Redsi" će naredne sezone igrati na proširenom "Enfildu", čiji kapacitet bi trebalo da ima oko 59 hiljada, a klub je objavio da će cijene karata umjesto dosadašnjih 59 funti ubuduće koštati 77.

Zato je publika baš 77. minut izabrala da simbolično iskaže nezadovoljstvo i krene ka izlazima, a zbog cijele situacije nije zadovoljan ni menadžer Jirgen Klop.

"Nije ovdje stvar u tome šta želimo, nego šta moramo da uradimo. Bez obzira na sve, ne smijemo da dozvolimo da nam navijači napuštaju stadion prije nego što je utakmica završena. Svima je u interesu da se ovaj problem riješi", rekao je Klop.

Engleski mediji tvrde da je Njemac ovom izjavom jasno prebacio pritisak na čelnike kluba u želji da im pojasni da navijači moraju da se animiraju da dođu na stadion, a ne da ga napuštaju.

A da je u klubu trenutno nejasno stanje povodom cijena karata govori i to da je izvršni direktor Jan Ajr otkazao unaprijed dogovoreni intervju preko klupskog Tviter naloga u kojem je trebalo da priča o ulaznicama. Bilo je predviđeno da Ajru na društvenoj mreži pitanja postavljaju i navijači...

"Hvala navijačima na poslatim pitanjima, ali se zbog novonastale diskusije oko prodaje ulaznica intvervju neće održati", stoji u saopštenju Liverpula.

Bonus video: