Skandalozni Riberi: Meso u zlatu, pa psovke na račun kritičara

On je objavio fotografiju iz restorana u Dubajiu, gdje je sa suprogom naručio odrezak umočen u 24-karatno zlato vrijedan 1.200 eura
2250 pregleda 1 komentar(a)
Frank Riberi, Foto: AP/BETA
Frank Riberi, Foto: AP/BETA

Frank Riberi izazvao je veliki skandal u Njemačkoj zbog koga bi mogao da bude suspendovan iz ekipe Bajerna.

Javnost je uzdrmao objavama i komentarima na društvenim mrežama, na kojima je bujicom psovki odgovorio pratiocima i novinarama koji su ga kritikovali zbog "bahatog ponašanja".

On je objavio fotografiju iz restorana u Dubajiu, gdje je sa suprogom naručio odrezak umočen u 24-karatno zlato vrijedan 1.200 eura.

U komentarima su ga ljudi optužili da je rasipnik, pretjerani hedonista, a njegova reakcija je bila - vulgarna...

"U 2019. godini supruga i ja se nećemo ustručavati. Počećemo sa svim zavidnima, mrziteljima, svima onima koji su nastali iz probušenog kondoma. J.... vaše majke, vaše bake i čitavo vaše porijeklo. Ništa vama ne dugujem, dugujem svoj uspjeh isključivo Bogu, sebi i onima koji su vjerovali u mene", objavio je Riberi na Instagram profilu.

"Svim pseudonovinarima koji su me kritikovali poručujem: Zašto niste pisali o meni kada sam donirao veliki novac?", prozvao je njemačke novinare.

Stigla je i reakcija iz Bajerna, sportski direktor Hasan Salihamidžić kazao je da će Ribery biti kažnjen "vrlo visokom kaznom".

"Bajern ne toleriše takve riječi", poručio je Salihamidžić.

Bonus video: