Kosta spriječio slavlje Junajteda, Arsenal opet u igri za titulu

1 komentar(a)
Džesi Lingard, Foto: Reuters
Džesi Lingard, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2016. 18:10h

Luj van Gal je stigao u London s namjerom da ne izgubi, a na kraju je on taj koji žali što je okršaj Čelsija i Mančester junajteda završen remijem (1:1).

Jer, "crveni đavoli" su imali pobjedu u džepu, vodili su sjajnim pogotkom Džesija Lingarda u 61. minutu, ali su "plavci" izbjegli poraz preko Dijega Koste u prvom minutu sudijske nadoknade.

Junajted je tako propustio idealnu priliku da se primakne timovima koji su u zoni Lige šampiona, a ovaj bod, ako se gleda tabela, ne donosi mnogo ni Čelsiju - ima i dalje 11 bodova manje od ekipe (to je Junated) koja je u ovom trenutku u evropskim takmičenjima.

"Zadovoljan sam načinom na koji je ekipa reagovala, jer je Junajted u prvom poluvremenu i na startu drugog bio odličan. Ipak, zaslužili smo ovaj bod", kazao je menadžer Čelsija Gus Hidink i prokomentarisao tešku povredu Kurta Zume.

"Stradalo mu je koljeno, bilo je teško vidjeti tu scenu. Ali, hajde da sačekamo do sjutra i detaljne analize", istakao je Holanđanin.

"Ovo je frustrirajuće! Po ko zna koji put smo bili bolji tim na terenu, imali veliki broj šansi, a nismo pobijedili. Kontrolisali smo situaciju sve do posljednjih 15 minuta, a onda počeli da igramo na pogrešan način, bilo nam je sve teže da sačuvamo loptu", rekao je Luj van Gal.

A Arsenal je oživio šampionske snove pobjedom nad Bornmutom u gostima.

Bilo je 2:0, pa su "tobdžije" prekinule niz od tri utakmice u kojima nisu postigle gol.

Takođe, došao je kraj seriji od četiri meča bez trijumfa, a ovo je prvi Arsenalu još od 2. januara i duela sa Njukaslom...

Za nova tri boda "tobdžijama" je bio dovoljan "blickrig" sredinom prvog poluvremena u kojem su se za svega 88 sekundi u strijelce upisali Mesut Ozil i Aleks Okslejd-Čembrlen.

Prvi na asistenciju Olivijea Žirua, a drugi Arona Remzija, za ispostavilo se konačan rezultat.

Arsenal se sada izjednačio sa Totenhemom na drugom mjestu, pet manje od vodećeg Lestera, kojeg naredne nedjelje dočekuje na "Emirejtsu".

Rezultati

Čelsi - Mančester junajted 1:1

Kosta 90+1 - Lingard 61.

Bornmut - Arsenal 0:2

Ozil 23, Okslejd-Čembrlen 24

Subota

Mančester siti - Lester 1:3

Aston Vila - Norič 2:0

Liverpul - Sanderlend 2:2

Njukasl - VBA 1:0

Stouk - Everton 0:3

Svonsi - Kristal Palas 1:1

Totenhem - Votford 1:0

Sautempton - Vest Hem 1:0

Tabela

Bonus video: