Geri Nevil ima još samo jednu šansu da spasi posao

0 komentar(a)
Geri Nevil, Foto: Valenciacf.com
Geri Nevil, Foto: Valenciacf.com
Ažurirano: 04.02.2016. 17:19h

Lakše je igrati fudbal i komentarisati ga, nego biti fudbalski trener – iz dana u dan uviđa to Geri Nevil, šef stručnog štaba Valensije.

Nekadašnji proslavljeni as Mančester junajteda i engleski reprezentativac početkom decembra je preuzeo „slijepe miševe“. Za prvi samostalni trenerski posao bio je više zahvalan prijateljstvu sa vlasnikom kluba, singapurskim biznismenom Piterom Limom, nego stručnim referencama.

Dva mjeseca kasnije, stariji brat Nevil (mlađi Fil je član njegovog stručnog štaba) je, kako piše madridska Marka, „mrtav čovjek koji hoda“. Žestokim porazom od Barse (7:0) na Nou kampu u prvom meču polufinala Kupa kralja istrošio je sve kredite.

U devet prvenstvenih mečeva pod njegovom kontrolom, Valensija nije uspjela da proslavi trijumf (šest remija i tri poraza), a sa 25 bodova zauzima 12. mjesto Primere, sa samo 5 bodova više od zone ispadanja.

Zbog toga će se Šekspirov sunarodnik u nedjelju naći u situaciji „biti ili ne biti“ – „slijepi miševi“ gostuju Betisu, a samo pobjeda će Nevila ostaviti na klupi.

A šta navijači Valensije misle o treneru i njegovim igračima pokazali su u sitnim satima u noći između srijede i četvrtka. Njih nekoliko stotina dočekalo je klupsku ekspediciju na aerodromu uz bijesne povike, a nerede je preduprijedila policija...

Bonus video: