Razgoropađena Barselona dala sedam golova Valensiji

Najbolji strijelac Barselone u ovoj sezoni, Luis Suares je meč završio sa četiri gola, Argentinac Lionel Mesi sa tri
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2016. 22:17h

Barselona će braniti trofej u Kupu kralja, iako je sa Valensijom odigrala tek prvi duel polufinala. Ipak, revanš 10. februara na "Mestalji" će biti samo formalnost, pošto "slijepi miševi" nijesu imali rješenja za brzinu u manevru i lucidnost Luisa Suaresa, Mesija, Inijeste...

Barselona je silovito krenula u želji da se osveti Valensiji za decembarski remi u prvenstvu, i već do 12. minuta domaćin je vodio sa dva gola Luisa Suaresa. Najbolji strijelac Barselone u ovoj sezoni, Luis Suares je meč završio sa četiri gola, Argentinac Lionel Mesi sa tri.

A Nejmar je uz sve sjene akcije i šanse domaćina uspio da promaši penal u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, nakon crvenog kartona Škodrana Mustafija.

I nakon penala do posljednjeg sudijskog zvižduka u prvom poluvremenu, Mesi je neometan sa deset metara pogodio prečku, nakon sjajnog ubacivanja Luisa Suaresa.

Iako je Barselona plesala po terenu, ipak je gol Mesija u 29. minutu bio zasigurno jedan od najljepših u posljednjoj godini, iako Argentincu nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi mrežu. Golu je prethodila nevjerovatna akcija Iniujeste, pas petom ka Nejmaru, koji je malo skrenuo loptu a Luis Suares je namjerno promašio povlačeći na sebe cijelu odbranu. Mesiju je ostao najlakši dio...

Rezultati polufinala - prvi mečevi:

Barselona - Valensija 7:0

Luis Suiares 7, 12, 83, 88, Mesi 29, 59, 74.

Sjutra:

Sevilja - Selta (20.30 h).

Bonus video: