Hidink: Čelsi želi da razgovara sa Terijem o novom ugovoru

1 komentar(a)
Džon Teri, Foto: Beta/AP
Džon Teri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.02.2016. 19:01h

Privremeni trener fudbalera Čelsija Gus Hidink rekao je danas da je bio iznenađen odlukom Džona Terija da saopšti da će na ljeto, kada mu istekne ugovor, otići sa Stamford Bridža i dodao da uprava i dalje želi da razgovara sa kapitenom oko mogućeg nastavka saradnje.

Teri (35) je rekao da mu uprava neće ponuditi novi ugovor pa će na ljeto otići iz kluba. On je sa 14 godina prešao u Čelsi i od tada nije menjao klub.

Britanski mediji spekulišu da bi Teri na ljeto mogao da potpiše za neki američki ili kineski klub.

Uprava Čelsija je iznenađena odlukom Terija da saopšti da neće produžiti ugovor.

"To je bilo prilično iznenađujuće, ali ima pravo da uradi ono što je uradio. Mnogo volim Džona, način na koji igra i njegovu posvećenost timu i tako će biti i dalje. U posljednjih nekoliko dana smo razgovarali o mnogim stvarima u fudbalu i znam da će nastaviti da igra na istom nivou", rekao je Hidink za Gardijan.

"Džon ima pravo da se predomisli s obzirom da njegov ugovor ističe na kraju sezone. Ali, klub i dalje želi da razgovara i vrata su i otvorena. Nije donijeta nikakva posebna odluka. Mora da se vidi i šta će misliti novi trener. Vrata nisu zatvorena i razgovor je uvijek moguć", dodao je holandski trener.

Upitan o Terijevim nastupima, nakon što je Čelsi neporažen u devet utakmica u svim takmičenjima od otpuštanja trenera Žozea Morinja u decembru, Hidink je rekao da je kapiten "dobro fizički pripremljen".

"On nije ono što obično vidite kod 35-godišnjeg fudbalera. On je spreman i dobro igra i tako će nastaviti. Razgovarali smo o tome, ostaće profesionalan i nastaviće naporno da trenira", rekao je Hidink.

Bonus video: