Menadžer: Transfer Raičevića nije propao, samo je odložen za jun

114 pregleda 1 komentar(a)
Filip Raičević, Foto: Vicenzacalcio.com
Filip Raičević, Foto: Vicenzacalcio.com
Ažurirano: 02.02.2016. 16:44h

Prelazak crnogorskog napadača Filipa Raičevića (10 golova na 19 mečeva u Seriji B ove sezone) iz Vićence u Napoli nije propao, već je samo odložen, tvrdi menadžer Raičevića, Gabrijele Savino.

"Ubijeđen sam u to, jer je Kristijano Đuntoli (sportski direktor Napolija, prim.a.) uradio sve da ga dovede u Napoli", rekao je Savino za Radio Crc.

Italijanski mediji su prvo juče objavili da je Napoli postigao dogovor oko transfera Raičevića, da bi u popodnevnim satima dogovor propao. Barem za sada...

"Neophodno je da se brojke usaglase. Vićenca ima svoje potrebe, Napoli svoje, i zato je sve propalo u ovom trenutku. Imali smo dogovor sa Napolijem, i bili smo srećni zbog toga, jer je Raičević uspio da igrama i golovima skrene pažnju na sebe", dodaje Savino.

Menadžer Raičevića ističe da je Napoli bio prvi izbor za njegovog klijenta, iako je u igri bio i Juventus.

"Znam kako radi Đuntoli, a posebno je inspirativno igrati u ekipi kakva je Napoli", ističe menadžer Raičevića.

Savino je rekao da su Raičevićevi kvaliteti poznati sportskom direktoru još od ranije.

"U svakom slučaju, i da je prešao u Napoli, do kraja sezone bi Raičević ostao u Vićenci, a onda bi na ljeto otišao u Napulj. Filip je bio spreman za taj veliki projekat. Karpi je bio odmah zainteresovan za njegovu pozajmicu, ali ga Vićenca nije htjela tako pustiti, jer nije htjela da ostane kratka u napadu do juna. Zainteresovan je bio i Juventus, ali je Napoli bio uporniji".

Savino se potom vratio na neuspjeli transfer Raičevića iz Vićence u Napoli.

"Ne krijem da je Raičević ostao razočaran zbog propalog transfera u ovom prelaznom roku, iako je, svakako, bilo u planu da sezonu završi u Vićenci. Ali, taj transfer je samo odložen, i sada je na Raičeviću da još više ubijedi Napoli da treba da čvrsto računa na njega. Ponavljam, igrač je razočaran, ali mislim da je to normalno za momka koga niko nije poznavao. Osim obećanja, nema ništa drugo, ali nećemo čekati jun da ponovo sjednemo za sto, već ćemo na vrijeme i sa više mira razgovarati. Tokom posljednjih sati prelaznog roka je opšti delirijum. Između Napolija i Vićence nema velike razlike u ponudi i tražnji, tako da će se hladne glave razgovor nastaviti prije juna", ističe Savino.

Mediji su objavili vijest da je Napoli za Raičevića ponudio dva miliona, plus određene bonuse.

"Ponuda Napolija je bila ispravna s obzirom na ono što je Raičević pokazao u prvom dijelu sezone. Vićenca je, sa druge strane, htjela da zaradi nešto više, ali razlika nije velika, pa vjerujem da prije juna može doći do dogovora. Đuntoli mi je u dva sata iza ponoći, kada je završen prelazni rok, kazao upravo to, što mi je drago, zbog čega mu javno zahvaljujem. Direktor Napolija je nazvao i Raičevića, jer su odnosi u ovim pregovorima uvijek bili dobri", zaključio je menadžer Raičevića.

Bonus video: