Nedović: Nisam zabrinut za rezultat, ako nastavimo ovako

"Ako nastavimo ovako, uopšte nisam zabrinut za rezultat. Ubijeđen sam da će Sutjeska na proljeće biti bolja ekipa od one iz jesenjeg dijela sezone", kaže trener Aleksandar Nedović
3 komentar(a)
Nedović, Foto: Luka Zeković
Nedović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.02.2016. 14:12h

Za razliku od većine prvoligaša, koji su se danas preselili u toplije krajeve, fudbaleri Sutjeske odavno su na pripremama - već šest dana ekipa Aleksandra Nedovića boravi u Igalu, igra prijateljske utakmice i uigrava se za drugi dio sezone.

"Uslovi su fenomenalni za ovo doba godine, od hotela, preko stanja u kojem se nalaze tereni, do domaćina koji nam na svaki način izlazi u susret", raportira Nedović.

Iako je već šest mjeseci na kormilu Nikšićana, za Nedovića su ovo prve pripreme i prva prava prilika da spremi ekipi i napravi bazu za drugu polusezonu. Ljetos, 37-godišnji trener je preuzeo ekipu bez odrađenih priprema, svega desetak dana prije početka prvenstva.

Uz odlazak velikog broja (ključnih) fudbalera, te tešku povredu Stevana Kovačevića, to je bio i glavni razlog za ne baš sjajan plasman - tek 6. mjesto na tabeli, što je najgora pozicija Nikšićana na polusezoni u posljednje četiri godine.

"Najveća prednost je što za bukvalno svakog igrača znam odakle počinje, na kojem je nivou fizičke spreme, i na kojem će biti kada se završe pripreme. A to je najvažniji preduslov za pravljenje igre i za tempiranje forme".

Nikšićani u hodu uigravaju i nove fudbalere. Pojačanja su uglavom u veznom redu (povratnik Jovan Nikolić, Veljko Vuković i Zoran Milovac), što odslikava i Nedovićevo opredjeljenje da kroz igru stigne do boljih rezultata. Osim njih, novi fudbaleri Sutjeske su golman Giljen i bek Miloš Radulović.

"Novi fudbaleri se uklapaju brže nego što smo očekivali, a to je zasluga fudbalera koji su ih dočekali. Sve to govori o atmosferi u timu, koja je fenomenalna", dodaje Nedović.

Lista novih fudbalera je najvjerovatnije zaključena.

"Već imamo formiran tim i dovešćemo još nekog samo ako se na tržišu pojavi fudbaler koji nam je interesantan i koji bi zaista bio pojačanje".

I prve prijateljske utakmice su najava da bi Sutjeska na proljeće mogla da igra bolji fudbal - "plavo-bijeli" su već savladali Dečić i Leotar (po 2:0), a danas se sastaju sa Metalcem. Do kraja priprema sastaće se i sa OFK Beogradom, Grbljem...

"Ako nastavimo ovako, uopšte nisam zabrinut za rezultat. Ubijeđen sam da će Sutjeska na proljeće biti bolja ekipa od one iz jesenjeg dijela sezone. Želimo četvrto mjesto i eventualni plasman u Evropu, vjerujem da smo sposobni da to i ostvarimo", zaključuje Nedović.

Zeta i Iskra na pripremama u Ulcinju

Ne računajući primorske klubove, Petrovac, Mornar, Bokelj i Grbalj, koji treniraju u svojim bazama, kao ni i Dečić ćiji su fudbaleri zbog zaostalih zarada kasnije počeli sa treninzima, svi ostali crnogorski prvoligaši su otišli, ili planiraju odlazak na pripreme.

Za inostranstvom su potegla ti prvoplasirana kluba - Mladost i Rudar su otputovali u Antaliju, Turska, a Budućnost znatno bliže, u Međugorje (Bosna i Hercegovina).

Sutjeska je već šest dana u Igalu, dok je Ulcinj od danas domaćin fudbalerima Zete i Iskre. Posljednji će van svog grada fudbaleri Lovćena, koji će se u četvrtak spustiti u Budvu.

Bonus video: