Gvardioli 180 miliona eura da rekonstruiše Siti

Kada se Pelegrinijeva era završi, Gvardiola će, kako piše "Gardijan", dobiti budžet od čak 150 miliona funti (180 miliona eura) da renovira sastav engleskog tima.
1 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.02.2016. 11:14h

Pep Gvardiola na ljeto preuzima Siti i biće najplaćeniji trener na svijetu - Katalonac će u Engleskoj godišnje zarađivati 15,2 miliona funti, što je preko 18 miliona eura.

I to nije sve. Arapski šeici na čelu mančesterskog kluba žele da Siti postane značajan i na evropskoj fudbalskoj mapi, pa je dovođenje provjerenog trenera samo prvi korak u tom cilju. Drugi je - rekonstrukcija igračkog kadra.

Kada se Pelegrinijeva era završi, Gvardiola će, kako piše "Gardijan", dobiti budžet od čak 150 miliona funti (180 miliona eura) da renovira sastav engleskog tima.

Ta suma vjerovatno neće biti dovoljna za dovođenje Lea Mesija, vječite Gvardioline želje, igrača čija će plata na "Nou Kampu" na ljeto dostići vrtoglavih 40 miliona eura godišnje.

Katalonski trener će se zato vratiti u realnost, a meta su Mesijevi saigrači - Nejmar i, još realnije, Serhio Buskets.

Siti je navodno već spremio nestvarnih 80 miliona eura za zadnjeg veznog Barselone, a priča se poklapa sa današnjom izjavom menadžera Jaje Turea da će afrički fudbaler na ljeto sigurno napustiti engleski klub.

"Nije pitanje voli li ga Pep ili ne. To je život. Pep može da nazove Jaju i da mu kaže računa li na njega ili ne", kazao je menadžer Dmitri Seluk.

Taj poziv se, gotovo izvjesno, neće dogoditi, ponajviše zbog toga što je Jaja Ture prije pet godina morao da napusti Barselonu upravo zbog Busketsa, kome je Gvardiola dao prednost.

Sa Nejmarom i Busketskom se na završava lista želja, jer Gvardiola želi da povode sa sobom na "Etihad" svoje pulene iz Bajerna, Roberta Levandovskog i Davida Alabau.

Siti je prošlu sezonu završio bez trofeja, a sada juri šampionsku titulu (na tabeli je drugi, iza Lestera) i prvi plasman u četvrtfinale Lige šampiona u istoriji kluba. Rival u osmini finala je kijevski Dinamo.

Kako god se završi sezona, na ljeto slijedi - rekonstrukcija.

Bonus video: