Bundesligaši aktivni posljednjeg dana prelaznog roka

Brojni timovi iz Bundeslige renovirali timove posljednjeg dana prelaznog roka
0 komentar(a)
Bundes_1, Foto: REUTERS
Bundes_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.02.2016. 08:02h

Posljednji dan zimskog fudbalskog prelaznog roka bio je vrlo aktivan u Njemačkoj, pošto su se brojni timovi iz Bundeslige pojačali juče.

Šampion Bajern iz Minhena doveo je nekadašnjeg defazivnog reprezentativca Njemačke Serdara Taskija iz moskovskog Spartaka na pozajmicu do kraja sezone.

Bavarci su se odlučili na ovakav potez jer su tokom sezone izgubili nekoliko igrača zbog povreda, a najviše defanzivnih. Posljednji je iz tima ispao Havi Martines, a prije njega je na duže izgubljen Žerom Boateng, tako da je Pep Gvardiola odlučio da dovede Taskija.

Ovaj štoper je 2013. godine otišao u Spartak, nakon što je proveo sedam sezona u Štutgartu, sa kojim je osvojio Bundesligu 2007. godine. Za reprezentaciju je odigrao 14 mečeva, ali nije pozivan u posljednje vrijeme.

Bajern ima mogućnost da potpuno otkupi ugovor tog igrača.

Hamburg je doveo švedsko krilo Nabila Bahuija, koji je bez obeštećenja došao iz Al-Ahlija iz Saudijske Arabije. On je potpisao ugovor na dvije i po godine.

"Fenjeraš" Hanover je potpisao ugovor o pozajmici sa švedskim štoperom i nekadašnjim kadetskim reprezentativcem Srbije Aleksandrom Miloševićem, koji dolazi iz Bešiktaša. U suprotnom pravcu je otišao Marselo.

Ajntraht je doveo dvojicu igrača iz Herte: ofanzivnog veznog Anisa Ben-Hatiru i defanzivca Janija Regesela.

Ben-Hatira je potpisao do kraja sezone, a 20-godišnji Regesel je potpisao do kraja sezone 2018/2019.

Bajer iz Leverkuzena je sa pozajmice vratio australijskog napadača Robija Krusa, skrativši njegovu pozajmicu iz Štutgarta. Ovaj igrač je u avgustu otišao na pozajmicu do kraja sezone, ali nije mnogo igrao zbog povrede.

Ovaj australijski internacionalac ima problema sa zapaljenjem prsta na nozi. Bajer je saopštio da je on "idealno pojačanje tima" i još jedna opcija u napadu u prenatrpanom rasporedu.

Hamburger je potvrdio da je doveo na pozajmicu do kraja sezone švajcarskog napadača Josipa Drmića iz Borusije Menhendgladbah.

Drmić je na početku sezone prešao u Gladbah iz Leverkuzena, ali je igrao u samo 13 utakmica i postigao je jedan gol. On ima četvorogodišnji ugovor sa Menhengladbahom.

Štutgart je zabilježio tri uzastopne pobjede i pobjegao je iz opasne zone, a sinoć je na pozajmicu do kraja sezone doveo defanzivca Federika Barbu iz Empolija.

Darmštat je, takodje na pozajmicu, doveo mladog napadača Feliksa Plata iz Šalkea.

Ranije juče, Verder Bremen je potpisao ugovor na tri i po godine s mladim reprezentativcem Srbije Milošem Veljkovićem iz Totenhema.

"On je investicija u budućnost", rekao je direktor kluba Tomas Ajhin.

Veljković će početi u razvojnom timu Verdera, koji se takmiči u trećoj ligi. On je peto pojačanje Verdera u januaru, pošto su do sada došli Laslo Klajnhajzer iz Videotona, Papi Đilobođi iz Čelsija, Gerhard Tremel iz Svonsija i Sambu Jatabre iz Olimpijakosa.

Bonus video: