Izgubio tek rođenu bebu, pa blistao protiv Junajteda

0 komentar(a)
Hari Arter, Foto: Wikipedia.org
Hari Arter, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 01.02.2016. 19:18h

Vezni igrač Bornmuta Hari Arter ispričao je engleskim medijima potresnu priču kako je samo dva dana nakon što je preživio porodičnu tragediju bio najbolji igrač svog tima, protiv Mančester junajteda, početkom decembra prošle godine.

Reprezentativac Republike Irske i njegova vjerenica Rejčel izgubili su tek rođenu bebu 48 sati prije jedne od najvažnijih mečeva za debitanta u Premijer ligi, ali bol koja ga je slomila nije ga spriječila da istrči na teren i bude čak najbolji igrač meča, koji je njegov tim dobio 2:1.

Arteru je trebalo dugo da govori o tragediji koja ga je zadesila...

"Ta noć je bila užasna, bolna, suze su mi neprestano tekle", kazao je 26-godišnji fudbaler.

Nije, međutim, želio da ostavi drugove iz tima i propusti utakmicu sa velikim Junajtedom. Uoči meča održao je inspirativan govor u svlačionici.

"Rekao sam momcima: "slušajte, osjetio sam koliko život može da bude kratak, to što se dogodilo mojoj bebi, može da se dogodi svakom od vas. Dajte sve od sebe, jer ovakvi fudbalski trenuci neće trajati vječno. Iz ovog iskustva sam naučio da se život može ugasiti u sekundi", ispričao je Arter.

U cijeloj priči, Arter ističe ulogu vjerenice Rejčel.

"Ona me podržala u odluci da igram. Ne mogu da objasnim riječima koliko je to jaka žena i kako je podnijela nevjerovatan gubitak", rekao je Arter uz poruku:

"Svaku narednu utakmicu odigraću za moju prerano izgubljenu bebicu. Trebalo je da se zove Rene".

Bonus video: