Mladost i Budućnost odigrali kontrolni meč, a zatim spakovali kofere

74 pregleda 1 komentar(a)
Mladost - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Mladost - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.02.2016. 17:37h

Mladost i Budućnost su 6. decembra spustili zavjesu na crnogorsku fudbalsku jesen međusobnim duelom na Starom aerodromu, istom mjestu na kome su 11. januara uporedo počeli pripreme za drugi dio sezone.

Tri sedmice kasnije, lider i trećeplasirani tim šampionata izmjerili su prolazna vremena u duelu koji je uživo posmatrao novi selektor Ljubiša Tumbaković.

Rezultat je bio identičan kao u prvenstvenom duelu - 2:0 za Mladost (strijelci Ivan Vuković i Zoran Petrović), koja je bila za nijansu slabiji takmac u prvom, a dominatan u drugom dijelu.

"Rezultat treba da bude pokazatelj onoga što i kako radimo, ne samo u takmičarskim duelima, već i u kontrolnim susretima", bio je komentar trenera pobjedničkog tima Nikole Rakojevića.

"Rezultat je bitan", saglasio se kolega sa druge strane Miodrag Vukotić - "ali sam u prvom redu htio da provjerim neke igrače na koje računam u drugom dijelu prvenstva".

U utorak se putevi podgoričkih rivala razdvajaju - Mladost će na istok, u turski zimski raj Antaliju.

"Ugovorili smo pet kontrolnih mečeva, tražimo šestu, ali i ako je ne odigramo neće biti problem. Imaćemo sasvim dovoljno vremena da se spremimo za nastavak šampionata", kaže Rakojević.

"Plavi" će na zapad. Vukotić vodi svoj tim u hercegovačko Međugorje, posljednjih godina sve privlačniju fudbalsku destinaciju.

"Odigraćemo šest kontrolnih mečeva, kroz koje će se iskristalisati sastav za proljećnju premijeru sa Sutjeskom".

I Mladost i Budućnost su u zimskoj pauzi doživjeli krupne kadrovske promjene. Lider je ostao bez dva važna prvotimca Kojaševića i Lagatora. Na Stari aerodrom sletjeli su Vuković, Kokot, Tomanović i Glavan.

"Kojašević i Lagator su bili drugačiji tip igrača od ovih koji su nas pojačali", ocjenjuje Rakojević.

"To će zahtjevati određene korekcije u igri, ali mislim da možemo da funkcionišemo onako kako treba i da pravimo rezultat".

Budućnost su napustili komandant odbrane Simović i najefikasniji napadač Nikač.

Plavu opremu zadužilo je pet novih igrača, a zvučnošću se ističe povratak u crnogorski fudbal poslije 15 i po godina nekadašnjeg reprezentativca Radomira Đalovića.

"Puno će nam značiti", prezadovoljan je Vukotić angažovanjem 33-godišnjeg Bjelopoljca, koji je za "sokole" postigao sedam pogodaka u 27 mečeva.

"Vuče ekipu i sa njim drugačije izgledamo. Momci mogu mnogo da nauče od njega. Treba da ga kopiraju i da u svakom trenutku provedenom na terenu daju svoj maksimum".

U drugi dio sezone, koji će početi 20. februara, Mladost će ući sa prvog mjesta i 43 boda, dok je Budućnost na trećoj poziciji sakupila 12 manje.

Podgorički klubovi na proljeće mjerkaće trofeje - "crveni" titulu, a "plavi" Kup u kome su stigli do polufinala...

Bonus video: