Gvardiola zaista preuzima Siti; Pelegrini: Znam za to već mjesec

0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2016. 16:21h

Nekoliko mjeseci prije kraja sezone poznato je i gdje će Pep Gvardiola nastaviti karijeru.

Tačnije, ozvaničeno je ono što se mjesecima unazad vodilo kao gotova stvar - Mančester siti je objavio da katalonski trener stiže na "Etihad"!

BBC je ranije danas objavio da je Gvardiola novi menadžer "građana", a klub se nešto kasnije javnosti obratio saopštenjem u kojem navodi da će sadašnji trener Bajerna potpisati trogodišnji ugovor.

Manuel Pelegrini će tako odraditi treću sezonu na klupi tima iz Mančestera, a onda po isteku ugovora prepustiti poziciju jednom od najtraženijih stručnjaka današnjice.

"Razgovarao sam sa čelnicima kluba i dogovorili smo se da napustim klub po isteku ugovora. Tačno je da smo imali opciju za narednu sezonu, ali ona može da se poništi u slučaju da klub ili ja poželimo da se saradnja ne nastavi. Ništa nije urađeno iza mojih leđa, znao sam sve još mjesec unazad, ali mislim da nije bilo dobro to što se mnogo spekulisalo. Sada želim da se spekulacije prekinu. To sam rekao klubu, igračima, medijima...", rekao je Pelegrini.

Engleski mediji, ipak, ne vjeruju mnogo u ono što je rekao Čileanac i navode da je Siti u stvari pregovarao sa Gvardiolom mimo njegovog znanja. To je, na kraju krajeva, i dozvoljeno, ali nije baš korektno prema odlazećem menadžeru.

"Ovo je klasično nepoštovanje Pelegrinija", napisao je na Tviteru bivši engleski napadač Gari Lineker.

Pelegrini, ako ništa drugo, ima šansu da sa "Etihada" ode u velikom stilu, jer je i dalje u igri za sve trofeje - trenutno je treći u Premijer ligi, igraće finale Liga kupa Engleske, četvrtfinale FA kupa, te osminu finala Lige šampiona.

Čileanac bi karijeru mogao da nastavi u Čelsiju, navode britanski mediji, ali i podvlače da Roman Abramovič najviše želi da angažuje Maurisija Poketina iz Totenhema.

Bonus video: