Junajted: Statistika pokazuje da je Vidić bio rođeni pobjednik

166 pregleda 1 komentar(a)
Nemanja Vidić, Foto: Twitter
Nemanja Vidić, Foto: Twitter
Ažurirano: 29.01.2016. 17:13h

Bilo je, izgleda, potrebno da Nemanja Vidić, posljednje dvije godine medijski prilično zapostavljen, kaže konačno zbogom igranju fudbala, da bi sa Ostrva stigla podsjećanja na njegovu veličinu.

„Nemanja Vidić je bio rođeni pobjednik i imamo statistiku koja to dokazuje“ – objavio je sajt Mančester junajteda.

„Crveni đavoli“ su podsjetili da je u konkurenciji igrača koji su nastupali u više od 100 mečeva za klub sa sjevera Engleske, Vidić najuspješniji sa 68 odsto pobjeda. Po tom kriterijumu, bivši srpski reprezentativac je ispred Dimitra Berbatova (67,79%), Karlosa Teveza (67,68%), Džonija Evansa (66,67%)...

Ne samo to – od svih igrača koji su u Premijer ligi odigrali više od 200 utakmica, Vidić je na prvom mjestu po procentu trijumfa.

Nastupajući tokom osam sezona (2006-2014) u crvenom dresu na 211 mečeva, sa timom je proslavio 149 pobjede (71%).

Brzo su se oglasili i Vidićevi nekadašnji saigrači. Majkl Kerik mu je čestitao na „nevjerovatnoj karijeri“, istakao da je bio jedan od srećnika koji su imali priliku da igraju sa njim, i poručio mu da se posveti – golfu.

Rio Ferdinand, sa kojim je nekada činio najtvrđi odbrambeni bedem Premijer lige, bio je kratak i upečatljiv: „Moj čovjek Vida“.

Luj Saha je bio poetičniji: „ 'Stijena' je napustio fudbal, ali će u mojoj glavi i sjećanjima mnogih ostati kao pravi dijamant.“

Tviter nalog Premijer lige je poželio "srećno penzionisanje".

Vidić je sa Junajtedom osvojio pet šampionskih pehara u Premijer ligi, Ligu šampiona, Fifino Svjetsko klupsko prvenstvo i tri Liga kupa. Četiri puta je biran u idealni tim Premijer lige.

Bonus video: