Eder od sjutra u Interu

Inter će Sampdoriji uplatiti milion i po eura za šestomjesečnu pozajmicu, sa mogućnošću da u junu otkupi njegov ugovor za dodatnih 10,5 miliona.
0 komentar(a)
Eder, Foto: Twitter
Eder, Foto: Twitter
Ažurirano: 28.01.2016. 17:10h

„Naš najveći problem je što ne možemo da postignemo gol. Naši napadači ne mogu samo da stoje i čekaju da lopta dođe do njih“ – rekao je razočarani trener Intera Roberto Manćini u nedjelju, nakon što je njegov tim remizirao sa Karpijem (1:1) na Meaci.

„Izgleda da ćemo morati da kupimo napadača.“

Manćinijev stav je potkrepljen brojkama – „nero-azuri“ su u pet mečeva Serije A u 2016. postigli samo četiri gola, što ih je sa prve, poslalo na diobu treće pozicije.

Uprava Intera brzo je poslušala vapaj svog trenera, i spremila mu poklon iz Đenove.

Napadač Sampdorije Eder, trenutno drugi strijelac Serije A, stiže na Meacu na polugodišnju pozajmicu.

U petak, u prijepodnevnim satima biće obavljeni rutinski medicinski pregledi, a nakon toga će dogovor tri strane biti predstavljen javnosti.

„Eder može donijeti drugu dimenziju i drugačije karakteristike našoj igri“ – pomenuo je Manćini nakon sinoćnjeg poraza od Juventusa (3:0) u prvom meču polufinala Kupa.

Reprezentativac „azura“ rođen je prije 29 godina na jugu Brazila.

Kao tinejdžer prešao je u Italiju, gdje je sa Empolijem 2005. potpisao prvi profesionalni ugovor. Potom je igrao za Frozinone (2007-2009), pa se vratio u Empoli, koji ga je proslijeđivao na pozajmice u Brešu i Ćezenu.

Od 2012. godine je član Sampdorije, za koju je ove sezone na 19 utakmica postigao 12 golova.

Za „azure“ je odigrao 8 mečeva, a u minulom ciklusu kvalifikacija za EURO bio je dva puta strijelac...

Inter će Sampdoriji uplatiti milion i po eura za šestomjesečnu pozajmicu, sa mogućnošću da u junu otkupi njegov ugovor za dodatnih 10,5 miliona.

Bonus video: