Ne pomaže ni Jovetić, Juventus razbio Inter i došao na korak od finala

Juventus u prvom meču polufinala Kupa Italije razbio Inter (3:0) i nastavio nevjerovatnu seriju - 14 pobjeda na domaćoj sceni, 11 u prvenstvu, tri u Kupu...
8 komentar(a)
Morata, Foto: Reuters
Morata, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.01.2016. 22:07h

Stevan Jovetić je nakon duže vremena bio na terenu od prvog do posljednjeg minuta, ali ništa nije pomoglo - Juventus je u prvom meču polufinala Kupa Italije napunio mrežu Intera (3:0) i gotovo osigurao plasman u finale.

"Stara dama" je još jednom pokazala da nema pravu konkurenciju i Italiji, čak ni ove sezone, i očigledno je samo pitanje vremena kada će na tabeli Serije A preuzeti primat od Napolija i zakoračiti ka petoj uzastopnoj tituli.

A prije toga, ekipa Masimilijana Alegrija imaće priliku i da odbrani Kup, u finalnoj utakmici u kojoj će se vjerovatno sastati sa drugim timom iz grada mode, Milanom, koji je noć ranije u prvom meču slavio u gostima kod trećeligaša Alesandrije sa 1:0.

U kakvoj je seriji Juventus, govori statistika - aktuelni šampion Italije zaređao je čak 14 pobjeda na domaćoj sceni, 11 u prvenstvu i tri u Kupu. Nezabilježena serija u Italiji, pitanje je ko će i kada zaustaviti Juve...

Večeras u "derbiju Italije" protiv Intera, Alegri je ostavio na klupi najboljeg ovosezonskog fudbalera, Dibalu, ali to nije problem, igrač koji je zamijeni imao je briljantan učinak - Alvaro Morata postigao je dva gola, iz penala u 36. i preciznim udarcem iz okreta u 63. minutu.

Od 70. minuta Inter je igrao sa desetoricom, nakon drugog žutog kartona indisponiranog Murilja, a Dibali je samo 13 minuta provedenih na terenu bilo dovoljno da postigne treći gol i presudi "nerazurima".

Argentinac je u 83. minutu iskoristi dodavanje Asamoe i rezantnim udarcem sa 13 metara zapečatio sudbinu velikog rivala.

Inter je u kontraritmu - samo jedna pobjeda na pet utakmica u 2016. godini, vjerovatno beznačajna, jer je stigla u Kupu protiv Napolija.

Revanš između Intera i Juventusa igra se na "Đuzepe Meaci" 2. marta.

Bonus video: