Vučinić: Spaleti je pravi čovjek za Romu

"Spaleti je veliki trener, tako ga doživljavam. U pitanju je stručnjak koji je, uz Zemana i Kontea, najviše doprinio mom fudbalskom napretku u fudbalu"
2 komentar(a)
Vučinić, Foto: Getty Images
Vučinić, Foto: Getty Images
Ažurirano: 27.01.2016. 18:51h

Kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić oporavlja se od teške povrede koljena, a povrememo za italijanske medije i komentariše aktuelna fudbalska zbivanja u zemlji u kojoj je fudbalski odrastao.

Nakon nedavne izjave da želi karijeru da završi u Lećeu, koju je doduše već ranije dao crnogorskim medijima, 32-godišnji napadač danas je komentarisao dešavanja u svom nekadašnjem klubu, Romi.

"Vučica" je posljednji put bila blizu tituli baš u Vučinićevoj eri, 2010. godine (14 golova crnogorskog napadača i izgubljena trka u finišu od Murinjovog Intera), a sada preživljava rezultatsku krizu, jer je od statusa jednog od glavnih favorita za titulu pala na 5. poziciju nakon što je dobila samo jedan od posljednjih 12 mečeva.

Romu je prošle sedmice ponovo preuzeo Vučinićev prvi trener na "Olimpiku", Lućano Spaleti (2006. - 2009.), ali šok-terapija za sada nije uspjela, jer su Rimljani nakon odlaska Rudija Garsije u dva meča osvojili samo bod.

No, Vučinić ne sumnja da je Spaleti pravi čovjek na pravom mjestu.

"Spaleti je veliki trener, tako ga doživljavam. U pitanju je stručnjak koji je, uz Zemana i Kontea, najviše doprinio mom fudbalskom napretku. Dao mi je nešto ekstra. On je pravi čovjek koji može da promijeni Rominu sreću. Ako ni on ne uspije, onda je problem mnogo dublji", komentarisao je Vučinić, koga je Zeman trenirao u Lećeu, a Konte u Juventusu.

Roma je trenutno peta, iza Napolija, Juventusa, Intera i Fiorentine.

"Nadam se da će ekipa brzo izaći iz krize, jer je tim sastavljen od igrača koji mogu da se takmiče sa najboljim timovima u ligi", dodaje Vučinić.

Veliki ispiti Spaletija uskoro očekuju u osmini finala Lige šampiona, gdje se Roma sastaje sa Realom. Spaleti na klupi, a Vučinić na terenu bili su akteri epskog trijumfa "vučice" nad "kraljevskim klubom", baš u osmini finala LŠ 2007. godine.

Gol Vučinića na "Santjago Bernabeuu" za 0:2 je najveći poduhvat nekog crnogorskog fudbalera u Ligi šampiona još od Mijatovićevog gola Juventusu u finalu 1998.

Napadač Al Džazire naporno radi kako bi se oporavio od teške povrede koljena, koju je doživio u novembru prošle godine. Očekuje se da će se najkasnije u maju opet vratiti fudbalu.

??????????????

A video posted by Mirko Vucinic (@mirkisa) on

Bonus video: