Minjole i Alen odveli Liverpul u finale

0 komentar(a)
Liverpul, Foto: Reuters
Liverpul, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2016. 22:57h

Liverpul će igrati u finalu Liga kupa Engleske, nakon što mu je za plasman trebalo 120 minuta revanša protiv Stouka i penal završnica.

Junaci "redsa" su golman Simon Minjole koji je odbranio dva udarca sa bijele tačke, te Džo Alen, strijelac pobjedonosnog gola.

Stouk je pogotkom Marka Arnautovića (istina, iz čistog ofsajda) u prvom poluvremenu anulirao minus iz prve utakmice, čak i bio veoma blizu da postigne drugi gol i eliminiše velikana. Ali, ekipa Jirgena Klopa je izdržala...

Liverpulu je ovo 12. put da će igrati u finalu Liga kupa, a do sada je slavio osam puta.

Posljednji put je najbolji bio 2012. godine kada je u duelu za pehar bio bolji od Kardifa. Potersi su, s druge strane, Liga kup osvojili jednom - 1972.

"Mislim da smo zaslužili plasman u finale, jer smo u dva meča bili bolji tim", rekao je Minjole, koji je prije udarca Marka Munijese u petoj seriji zaustavio i šut Pitera Krauča u drugoj.

Klub sa "Enfild rouda" sada može na miru da priprema finalni okršaj na "Vembliju" 28. februara, a rivala će dobiti sjutra - nakon što se završi revanš između Mančester sitija i Evertona.

"Karamele" nisu daleko da obezbijede liverpulski derbi u finalu, ali pobjeda od 2:1 sa "Gudison parka" nije garancija.

Bonus video: