Španski mediji Alegrija sele u Real, italijanski pišu o produžetku ugovora sa Juventusom

Masimilijano Algeri je na klupi Juventusa od 2014. godine - osvojio je četiri Skudeta, četiri Kupa Italije, italijanski Superkup, a dva puta je stigao do finala Lige šampiona
793 pregleda 0 komentar(a)
Alegri, Foto: Reuters
Alegri, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2019. 09:55h

Mediji u Španiji i Italiji danas se bavi trenerom Juventusa, Masimilijanom Alegrijem, ali iz različitih uglova.

I dok štampa na Apeninima piše da će Juve Alegriju ponuditi produžetak saradnje, na Pirinejima izvještaji govore da je italijanski stručnjak kandidat za klupu madridskog Reala.

Navdno, prvi čovjek Reala, Florentino Peres pomirio se sa činjenicom da od dolaska Maurisija Poketina u Madrid neće biti ništa pa se okenuo Alegriju.

Alegri je ugovorom za Juve vezan do 2020. godine i španski mediji pišu da će na ljeto napusititi Torino, gdje će ga naslijediti bivši igrač Juventusa, ali i bivši igrač i trener Reala, Zinedin Zidan.

Sa druge strane informacije torinskog Tutosporta, potpuno su suprotne od onih iz Španije - Alegri i Juventus mogli bi da produže saradnju i poslije 2020. godine.

U slučaju da se ostvari scenario Tutosporta, Alegri bi mogao da postane najdugovječniji trener na klupi Stare dame, poslije legendarnog Đovanija Trapatonija. Trapatoni je, u dva mandata, ukupno 13 godina bio trener Juventusa.

Masimilijano Algeri je na klupi Juventusa od 2014. godine - osvojio je četiri Skudeta, četiri Kupa Italije, italijanski Superkup, a dva puta je stigao do finala Lige šampiona.

Odluku o svojoj budućnosti, Alegri će donijeti u martu.

Bonus video: