"Goal.com": Ako Arsenal ne osvoji titulu Vengeru je vrijeme da ode

61 pregleda 0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Beta/AP
Arsen Venger, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.01.2016. 17:19h

Poraz Arsenala od Čelsija juče u derbiju Premijer lige otvorio je nova pitanja, a svakako najveće je - da li londonski tim konačno može do titule prvaka Engleske.

Reklo bi se - sad ili nikad! Jer, rivali za trofej su mu Mančester siti, koji blago rečeno ima solidnu sezonu, te Lester, otkrovenje za koje malo ko vjeruje da može da ide do kraja.

Iako tim Klaudija Ranijerija ima senzacionalne rezultate računa se da on ne bi smio da bude konkurent Arsenalu i Sitiju, bez obzira na to što poslije 23 kola drži prvo mjesto sa tri boda više od ova dva rivala.

Specijalizovani fudbalski sajt "goal.com" posvetio je tekst Arsenalu i istakao da je ova sezona ključna za Arsena Vengera i njegovu budućnost u sjevernom Londonu.

"Arsen je ranije pričajući o budućnosti u Arsenalu govorio da će njegova odluka o eventualnom odlasku u penziju biti instinktivna i impulsivna. Prije nego planirana. Venger nije bio šampion Engleske od 2004. godine, a od 2005. do danas je sa Arsenalom osvojio samo dva trofeja u FA kupu. Ima ugovor do 2017. i zaista je rano za priče o novom koji bi trebalo da ga zadrži na “Emirejtsu” do 2019. godine", stoji u tekstu koji je potpisao novinar Greg Stobart.

Zašto je rano? Stobart je ponudio odgovore:

"Arsenal nije mogao ni da sanja bolju poziciju kada je borba za titulu u pitanju. I teško da će ikada više imati ovakvu šansu. Jer, Mančester junajted i Čelsi imaju razočaravajuću sezonu i naredne će sigurno biti mnogo bolji. Siti drži nivo, ali je sličan Arsenalu, a i naredne sezone se očekuje da ga preuzme Pep Gvardiola, čovjek za trofeje. Zbog svega, ako Venger ni ove godine ne bude šampion sa Arsenalom vrijeme je da klupu prepusti nekom drugom. Jednostavno je - kada ako ne sada", navodi se u tekstu.

Arsenal je u posljednjih šest utakmica pobijedio samo dva puta, a opravdanje za slabije rezultate u januaru teško može da bude i što u timu nema lidera poput Aleksisa Sančesa i Santija Kasorle, te Fransisa Kohelana, Džeka Vilšira...

"Mnogo je pitanja oko mentaliteta - da li je on u Arsenalu šampionski ili ne. Jer, ekipa teško funkcioniše kada je pod pritiskom, a posebno defanzivci. Na primjer, reakcija Pera Mertezakera u duelu sa Dijegom Kostom kada je dobio crveni karton. Venger je u karijeri već bio frustriran zbog spekulacija o odlasku, bilo je to 2014. Tada je izdržao, može li i sada da na sve odgovori titulom? Arsenal nije daleko, ali takođe pokazuje limite", navodi "goal.com".

Isti sajt navodi i da su treneri, koji su navodno sve ove godine bilo potencijalni kandidati da zamijene Vengera, zauzeti - Jirgen Klop vodi Liverpul, Karlo Anćeloti na ljeto preuzima Bajern, a Gvardiola gotovo sigurno ide u Mančester (samo je pitanje da li Siti i Junajted).

Ko su onda stručnjaci top klase koji bi mogli da dođu u London? "Goal.com" podvlači da bi to mogli da budu Dijego Simeone ili Antonio Konte.

Bonus video: