Raičević odbio Terek, više ga privlači Serija A

„Gazeta delo sport” piše da je Terek ponudio Vićenci milion i po eura za Filipa Raičevića, koji želi da ostane u Italiji
1 komentar(a)
Filip Raičević, Foto: Vicenzacalcio.com
Filip Raičević, Foto: Vicenzacalcio.com
Ažurirano: 22.01.2016. 12:44h

U januaru 2014. godine je zaigrao u amaterskoj, četvrtoj italijanskoj ligi, u dresu Lukezea (šest golova), sa kojim je na kraju te sezone odmah izborio ulazak u profesionalnu Legu Pro, odnosno Treću ligu.

Godinu i po kasnije, crnogorski fudbaler Filip Raičević je kao igrač drugoligaša Vićence (u koju je stigao prošlog ljeta i potpisao trogodišnji ugovor) odbio ponudu čečenskog Tereka iz Groznog, člana ruske Premijer lige, kojeg je u prošlosti vodio slavni Rud Gulut.

Kako je objavila „Gazeta delo sport”, Terek, koji je trenutno sedmi u prvenstvu Rusije, je za Raičevića ponudio Vićenci milion i po eura, plus pola miliona kroz bonuse.

Ponuda koja je, svakako, primaljiva za drugoligaša, ali je presudna bila želja Raičevića, koji, kako prenose italijanski mediji, želi da zaigra u Seriji A!

Italijani pišu da 22-godišnjeg crnogorskog napadača već prate neki prvoligaši (ne navodi se koji) zbog do sada odlične sezone u drugoligaškom društvu.

Raičević je na 17 mečeva u Seriji B (ukupno 1.442 minuta na terenu, uz dva žuta i jedan crveni karton) postigao devet golova, i prvi je strijelac ekipe, trenutno peti na listi strijelaca Serije B, sa samo dva gola manje od lidera Đanluke Lapadule iz Peskare.

Iako rođen u Podgorici, Raičević je kao klinac završio u mlađim kategorijama Partizana, gdje je igrao od 2008. do 2011. godine, kada je prešao u Petrovac i odigrao sezonu, prije nego je otišao u inostranstvo.

Pošto nije mogao da bude registrovan za Kjevo ili Karpi (zbog viška igrača van evropske unije u tim timovima), gdje je trenirao godinu, odnosno pola godine, Raičević je otišao u Belgiju, u redove četvrtoligaša, Rrfc Montenje.

Iz Belgije je korpuletni Podgoričanin (visok 192cm, težak 80 kg) početkom 2014. godine došao u Lukeze, a prošlog ljeta je stigla ponuda Vićence..

- Filip nije mogao da dočeka trenutak da dođe u Vićencu. Odmah je uskočio u prvi voz, iz Luke (grad odakle je Lukeze) je putovao šest sati i stigao u jedan sat iza ponoći u Beluno, gdje se Vićenca nalazila na pripremama. Dočekali su ga ljudi iz kluba, i već nekoliko sati kasnije je igrao prijateljsku utakmicu protiv Lacija - u oktobru prošle godine je za italijanske medije govorio menadžer Raičevića, Gabrijele Savino.

Vićenca je u Raičeviću vidjela investiciju za budućnost, planirala je da ga pošalje negdje na pozajmicu, ali su u Vićenci, nakon povrede standardnog napadača Koka, koji je potom i prodat, odlučili da ga zadrže, i nijesu pogriješili. Iako je u startu planiran kao rezerva, od trećeg kola je zaradio mjesto startera zahvaljujući neočekivanom golgeterskom učinku..

Raičević je osvojio i srca navijača Vićence, koji su nakon prvih golova na društvenim mrežama nazvali „Ibrahičević”, a od prije nekoliko dana, nakon dva gola protiv Modene (pobjeda od 2:1, kojom je

Vićenca prekinula post što se tiče pobjeda od 7. novembra prošle godine), naš fudbaler je dobio novi nadimak - „Raiče-gol”.

Momak koji ima i belgijski pasoš, bio je kadetski reprezentativac Crne Gore u vrijeme kada je selektor bio Ljubomir Petrović (generacija Marka Bakića). Upisao je tri nastupa.

Bonus video: