Barselona napravila veliki korak ka odbrani trofeja na "San Mamesu"

Barsa će braniti veliku prednost, Atletiko kući odlučuje sa Seltom o prolasku u polufinale
0 komentar(a)
Rakitić, Foto: Reuters
Rakitić, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.01.2016. 22:22h

Barselona je napravila ogroman korak ka plasmanu u polufinale Kupa kralja, pošto je u prvom četvrtfinalnbom duelu na "San Mamesu" savladala Atletik sa 2:1. U drugom duelu četvrtfinala Selta je kući odigrala bez golova sa Atletikom.

Branilac trofeja,, Barselona, koja je pehar podigla baš protiv Bilbaba prethopdne sezone, nije bila bolji rival. Naprotiv! Ipak, domaći igrači kao da su bili nespremni za klizavu podlogu svog terena, pa ih je nakon nekoliko propuštenih prilika stigla kazna. Rakitić je aisstirao Muniru El Hadadiju za vođstvo.

I baš kad ase očeklivalo da Atletik kruniše pogotkom bolju igru, Iraizoz se okliznuo u gol šansi, a Nejmar je u kontri znalački iskoristio nestabilnost domaćih štopera.

Bilbao nije odustajao, ali je Ter Štegen sjajno odbranio zicer Aricu Adurizu u 82. minutu. Da zna kako se Barsi psotižu golovi, Aduriz je pokazao u 89. minutu. Ipak, Ter Štegen je potom skinuo zicer i rezervisti Munijainu, pa će Barselona na "Nou kampu" braniti veliku prednost.

A Barsa je do velikog rezultatskog kapitala došla bez najboljeg igrača svijeta, Mesija, a na klupi nije bilo ni njenog najboljeg strijelca, Luisa Suaresa.

Atletiku nije uspjelo da kao prije tačno deset dana u Primeri pokori "Balaidos". U prvom poluvremenu nije čak imao ni ppravu šansu. U nastavku su "kolćonerosi" pojačali ritam, ali je mreža Selte ostala netaknuta.

Baš ako i Atletika, pa crnogorski defanzivac Stefan Savić, koji je odigrao svih 90 minuta, još nije sojetio gorčinu poraza u dresu "kolćonerosa".

Rezultati:

Selta - Atletiko 0:0

Atletik - Barselona 1:2

Sjutra:

Valensija - Las Palmas (20 h)

Sevilja - Muirandes (21)

Bonus video: