Šou Sarija: Donio laptop da dokaže da je Kejn bio u ofsajdu, pa "opleo" po engleskim sudijama

Uglovi "zvanične" kamere, kako djeluje, pokazali su da je Kejn bio u regularnoj poziciji, ali je trener Čelsija, Mauricio Sari imao drugačije viđenje situacije
3482 pregleda 0 komentar(a)
"Dokaz na sunce": Sari nakon meča sa Totenhemom, Foto: Twitter
"Dokaz na sunce": Sari nakon meča sa Totenhemom, Foto: Twitter

Sudija Majkl Oliver koristio je VAR kako bi utvrdio da li je Heri Kejn bio u ofsajdu u akciji u kojoj je za Totenhem na sinoćnjem polufinalnom meču engleskog Liga kupa protiv Čelsija.

Uglovi "zvanične" kamere, kako djeluje, pokazali su da je Kejn bio u regularnoj poziciji, ali je trener Čelsija, Mauricio Sari imao drugačije viđenje situacije.

Naime, Italijan nakon meča nije bio lijen, pa je pred novinare iznio svoj laptop sa videom koji je Čelsi snimio, a na kome se, kako na prvi pogled djeluje, vidi da je Heri Kejn možda i bio u ofsajdu u akciji u kojoj je za njegov klub sviran odlučujući penal za pobjedu od 1:0.

Čelsijevo viđenje akcije Totenhema

Sari je svoj šou nastavio i u izjavi nakon meča kada je kazao da engleske sudije zapravo i ne znaju da koriste VAR tehnologiju pravilno.

"Prije nekoliko minuta sam gledao video koji je snimila naša kamera. Bio je ofsajd. Naša kamera je bila u liniji sa Kejnom. Ofsajd sa glavom, koljenom. Ofsajd. Pomoćnik koji je svirao ofsajd (a čiju je odluku VAR poništio) je definitivno uticao na naše odbrambene igrače".

Italijanski trener smatra da je čudno da se VAR sistem koristi u Liga kupu, ali ne i u Premijer ligi.

"Nisam siguran da engleske sudije znaju da koriste sistem. Ako niste sigurni u sistem morate pratiti loptu i na kraju akcije donijeti odluku. Ali sudija je zaustavio igru, a nije pratio loptu - za naše odbrambene igrače bio je ofsajd".

Ipak, uprkos porazu Čelsi ima još čemu da se nada budući da se polufinale Liga kupa Engleske igra u dva meča, a revanš je na Stamford Bridžu.

Bonus video: