Tumbaković: Zadovoljstvo, obaveza i odgovornost

"Drago mi je što sam u Podgorici, imam lijepe uspomene iz ovog grada, uvijek sam se lijepo osjećao"
0 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ljubiša Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.01.2016. 13:11h

Novi selektor fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković predstavljen je danas u prostorijama FSCG.

Bivši trener, te potpredsjednik i sportski direktor Partizana imao je jasnu poruku u prvom obraćanju crnogorskoj javnosti:

"Drago mi je što sam u Podgorici, imam lijepe uspomene iz ovog grada, uvijek sam se lijepo osjećao. Zahvalan sam članovima IO koji su mu ukazali povjerenje. Znam da je klupa Crne Gore velika obaveza, ali sam je svjesno preuzeo", rekao je Tumbaković.

"Uvijek sam vjerovao u nešto što radim. Ne plašim se, sa velikim optimizimom gledam na ono što dolazi. Nadam se da ćemo svi zajedno podići nivo crnogorskog fudbala. Postoji želja i energija da se dokažem i da napravim rezultat.

Tumbaković će kao selektor debitovati na prijateljskim utakmicama sa Grčkom (24. mart, Atina) i Bjelorusijom (29. mart, Podgorica).

"Imenovanje za selektora doživljavam kao veliku obavezu i još veću odgovornost. Svjesno sam preuzeo i jedno i drugo. Sve ono što se dešavalo u mojoj karijeri bila mi je preporuka. Iskustvo, dugogodišji rad može da se sublimira u uspješnu karijeru koja može da se projektuje i u vidu selektorskog posla", kazao je Tumbaković, koji će prvi put u karijeri sjedjeti na klupi jedne nacionalne selekcije,.

"Mislim da je došlo vrijeme da budem selektor".

Tumbaković je u Partizanu trenirao Branka Brnovića, njegovog prethodnika na crnogorskoj klupi.

"Bio je igrač kod mene dvije godine, ostali smo prijatelji. Ima pozitivnu trenersku komponentu, to što više nije selektor ne znači da neće biti dobar trener. Nisam se čuo sa njim, ali razgovaraćemo. Cijenim ga, to je moj prijatelj, bio mi je igrač".

Trofejni stručnjak nije želio da komentariše domete crnogorske reprezentacije u narednom kvalifikacionom ciklusu, navodeći da će to saopštiti tek nakon detaljnije analize.

O ciljevima i ambicijama u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo, nije (još uvijek) želio detaljnije da ulazi, sve dok bolje ne upozna ekipu.

"Ružno bi bilo reći da nemamo nikakvih šansi. Uvijek se nadam, želimo dobar rezultat, ali za njega je potrebno vrijeme i podrška svih u Savezu. Pratio sam reprezentaciju, ali ne dovoljno da bi donio stručno mišljenje. Znam sve što se dešava, pogledaću sve materijale. Imamo dovoljno vremena",rekao je Tumbaković, navodeći da još nije odlučio ko će mu biti saradnik u stručnom štabu.

"Sve se dogodilo brzo, a mi treneri smo takvi - ne želimo da pravimo nikakve dogovore dok god se nešto ne ozvaniči. Ali, vjerujem da ćete biti prijatno iznenađeni".

Na pitanje novinara kako će se snaći u crvenoj opremi aludiraćuji na Crvenu zvezdu, pošto je veliki Partzanovac odgovorio je:

"Blagi sam daltonista. Šalim se. To je nekada bilo rivalstvo, a danas je malo izgubilo snagu", dodao je Tumba.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević je rekao:

"Ako se kvalifikujemo na veliko takmičenje, dvogodišnji ugovor će biti produžen", istakao je prvo čovjek FSCG.

Bonus video: