Niko nam ne garantuje rezultat, ali će Tumba napraviti ozbiljan tim

8 komentar(a)
Dejo Vukićević, Foto: Savo Prelević
Dejo Vukićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.01.2016. 08:54h

Trener Zete Dejan Vukićević jedan je od dvadesetak Crnogoraca koji su nosili dres Partizana u gotovo decenijskoj eri Ljubiše Tumbakovića u Humskoj.

Vukićević je, praktično, Tumbakovićev trenerski đak.

"Imao je veliki uticaj na moju igračku i trenersku karijeru. Drago mi je što je preuzeo Crnu Goru, jer se radi o izuzetnom i prekaljenom stručnjaku, vrlo inteligentnom čovjeku", kaže Vukićević, ističući Tumbakovića kao jednog od pionira igre kratkih pasova i lijepog fudbala.

"Uvijek je pokušavao da do rezultata dođe kroz igru. Voli ideju, voli lepršavost, voli vic u igri, ali istovremeno uz dobru organizaciju tima. U svakom momentu meča zna šta treba da uradi".

Upravo u toj „lijepoj igri” kojoj teži Tumbaković, Vukićević vidi potencijalni problem.

"Za stvaranje takve igre je potrebno je vrijeme kojeg u reprezentaciji objektivno nemate, jer je ekipa na okupu samo nekoliko puta godišnje. To je jedino što mi se nekako kosi, ali znam čemu stremi i vjerujem da će prevazići i to. Sa druge strane, Crna Gora ima iskusne fudbalere, koji će nadam se takođe znati da se prilagode".

Tumba možda neće imati dovoljno vremena za svojoj „jogo bonito”, a da li ima igrače za takvu igru?

"Sve zavisi na koju će se grupu fudbalera osloniti. Zavisi i od toga kakav će biti cilj - da li plasman na veliko takmičenje, da li eventualno pravljenje ekipe za budućnost. Šta god bude, Tumbaković je dovoljno iskusan da se prilagodi zahtjevima", kaže Vukićević, koji ne vidi problem ni u činjenici što Tumbaković posljednjih godina nije bio mnogo trenerski aktivan.

"Tumba je uvijek bio savremen. Čak i u vrijeme dok je bio trener Partizana isticao se modernim metodama rada. I kada nije na klupi stalno je uključen u fudbal, prati trendove".

Tumbakovićeva Crna Gora biće ozbiljna reprezentacija, zaključak je Dejana Vukićevića.

"Rezultat niko ne garantuje, posebno zbog toga što je Crna Gora u vrlo teškoj grupi kvalifikacija, ali ćemo sa Tumbakovićem sigurno biti ozbiljan tim", kaže Vukićević.

Majstor je da napravi atmosferu

Stvaranje dobre atmosfere u timu je Tumbakovićev „trejdmark”, kaže Vukićević.

"U tom segmentu boljeg nismo mogli da dobijemo! Tumbaković je uvijek znao kako sa velikim igračima, bio je majstor da napravi atmosferu u svlačionici i ne sumnjam da će tako biti i u Podgorici. Ono što je takođe bitno jeste da smo dobili trenera koji je riješio egzistencijalno pitanje, i koji ne dolazi ovdje da zaradi novac. Biće posvećen isključivo dobrom rezultatu sa reprezentacijom".

Bonus video: