Napoli pobjegao Interu na plus četiri

0 komentar(a)
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.01.2016. 22:02h

Napoli je uvećao prednost u odnosu na Inter na liderskoj poziciji, pa Napulj sanja kao nikada toliko čekani Skudeto.

Nakon remija Intera u Bergamu (1:1) i trijumfa "azura" nad Sasuolom (3:1) tim Mauricija Sarija ima četiri boda više i sada čeka šta će uraditi Juventus, koji danas gostuje Udinezeu.

"Stara dama" je u seriji od devet trijumfa i ako sada slavi preuzeće drugo mjesto od Intera i prići Napoliju na dva boda... Gonsalo Iguain je opet bio ključni faktor za Napoli - dao je dva gola, 19. i 20. u sezoni, a pobjeda od 3:1 je čak bila i rutinska, iako je domaćin gubio već nakon tri minuta.

Ali, poslije 0:1, prvo Hose Kaljehon, pa Iguain, već do poluvremena su vratili stvari na svoje mjesto. Argentinac je u posljednjim sekundama meča osigurao pobjedu.

Nakon poraza kod kuće od Sasuola, Inter je napravio novi korak unazad u borbi za Skudeto - ekipa Roberta Manćinija je remizirala protiv Atalante.

Gosti još i mogu da budu zadovoljni podjelom bodova, jer je Atalanta mogla do sva tri da na golu Intera nije bilo sjajnog Samira Handanovića, koji je u barem četiri navrata bravuroznim intervencijama spasao svoj tim poraza.

Interesantno, oba pogotka su bili autogolovi.

Prvi je u svoju mrežu sproveo štoper Intera Hejson Muriljo u 17. minutu nakon centaršuta Dramea, a drugi Toloi osam minuta kasnije, nakon što je saigrače pokušao da uposli Ikardi.

Stevan Jovetić je igrao skoro čitavu utakmicu (u 83. minutu ga je zamijenio Palasio), a u 37. minutu je mogao i da se upiše u strijelce, ali je njegov dobar šut sa ivice šesnaesterca završio nedaleko pored lijeve stative golmana Atalante.

Torino je u goleadi na "Komunaleu" pobijedio Frozinone (4:2), a meč će se pamtiti i po povratku Ćira Imobilea, koji je prije nekoliko dana došao iz Sevilje.

Imobile je povratak obilježio golom za 1:0, i to iz penala u 9. minutu.

Toro je tako prekinuo seriju od pet mečeva bez trijumfa, a imao je četiri poraza zaredom.

Rezultati (20. kolo)

Napoli - Sasuolo 3:1

Kaljehon 19, Iguain 42, 90+3 - Falćineli 3 (penal).

Atalanta - Inter 1:1

Muriljo (autogol) 18 - Toloi (autogol) 25.

Torino - Frozinone 4:2

Imobile 9, Beloti 37, 41, Benasi 82 - Samarko 33, Aveljar (autogol) 74.

Nedjelja

Đenova - Palermo (12.30)

Kjevo - Empoli (15)

Roma - Verona (15)

Udineze - Juventus (15)

Bolonja - Lacio (15)

Karpi - Sampdorija (15)

Milan - Fiorentina (20.45)

Bonus video: