Budućnost dovela Vujačića iz Petrovca

Vujačić je već nosio dres Budućnosti 2014. i 2015. godine, kada je na 38 utakmica postigao 11 golova
1474 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Vujačić dok je nosio dres Budućnosti 2014., Foto: Vesko Belojevic
Aleksandar Vujačić dok je nosio dres Budućnosti 2014., Foto: Vesko Belojevic

Napadač Petrovca Aleksandar Vujačić pojačao je Budućnost, klub čiji je dres nosio 2014. i 2015. godine, kada je na 38 utakmica postigao 11 golova.

Podgoričani su pristali da plate obeštećenje od 10 hiljada eura, koliko je koštala zimska "sloboda" jednog od najboljih igrača trenutno petoplasiranog tima na tabeli.

Vujačić je zimus predvodio napad Petrovčana, do odličnih 28 bodova u prvenstvu (jedan manje od Budućnosti) i plasmana u polufinale Kupa. Postigao je četiri gola i bio je jedna od želja trenera Podgoričana Branka Brnovića nakon završetka jesenje polusezone.

Budućnost danas kreće se pripremama za nastavak šampionata, a Brnoviću će se, osim Vujačića, od novih igrača javiti još samo Periša Pešukić (stigao iz Rudara).

Podgoričani užurbano žele da ojačaju tim koji je u prvoj polusezoni zaostao sedam bodova za vodećom Sutjeskom.

Đorđe Đurić, nekadašnji igrač Rudara, sada štoper Čukaričkog, mogao bi da osvježi posljednju liniju tima, oslabljenu odlaskom Vladana Adžića, a Budućnost vodi pregovore i sa Damirom Kojaševićem, koji je slobodan igrač nakon rastanka sa kazahstanskim Šahtjor Karagandijem.

Još nekoliko imena je na listi želja "plavih".

Budućnost će glavni dio priprema za drugu polusezonu provesti u Međugorju, u Bosni i Hercegovini, gdje će ekipa od 29. januara do 8. februara odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Budućnost su u odnosu na prvio dio sezone, pored Adžića, napustili napadači Vlasisavljević i Sekulić, bek Đurišić i vezista Boričić.

Bonus video: