Real plaća zbog Zidanovog sina

Prema španskom radiju "Onda Cero", jedan od igrača sa spiska zbog kojih je kažnjen Real je i sin glavnog trenera Zinedina Zidana, Luka
0 komentar(a)
Zinedin Zidan, Foto: Reuters
Zinedin Zidan, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2016. 15:55h

Fifa je danas kaznila madridske velikane zabranom dovođenja igrača u dva naredna prelazna roka, zbog kršenja pravila o angažovanju maloljetnih fudbalera.

Prema španskom radiju "Onda Cero", jedan od igrača sa spiska zbog kojih je kažnjen Real je i sin glavnog trenera Zinedina Zidana, Luka.

Luka Zidan je 17-godišnji golman koji je u mlađim kategorijama "kraljevskog kluba" još od 2014. godine.

U Real Madridu B igra na poziciji ofanzivnog veziste stariji Zidanov sin, 20-godišnji Enco.

Disciplinska komisija Fife je kaznila Atletiko i Real, istom kaznom koja je upravo istekla Barseloni, a to je nepoštovanje pravilnika Svjetske kuće fudbala o angažovanju maloljetnih fudbalera.

Real i Atletiko mogu angažovati igrače tokom ovog prelaznog roka, a u naredna dva im je omogućenoi da vrate svoje igrače sa pozajmica, prodaja igrača, ali i produžetak saradnje sa postojećim igračkim kadrom.

Atletiko na pozajmicama ima sljedeće igrače: Leo Baptistao (Viljareal), Borha Baston (Ejbar), Alesandro Ćerći (Milan), Havijer Mankiljo (Marsej), Džošua Gilavogi (Volfsburg), Bernar Mensa (Hetafe), Silvio Manuel Pereira (Benfika), Rafael Bore (Deportivo Kali), Jasin Bunu (Saragosa), Andre Moreira (Uniao Madeira) i Emilijano Veslaskes (Hetafe).

Real će moći da vrati: Marka Asensia (Espanjol), Fanija Koentraa (Monako), Lukasa Silvu (Marsej), Omara Maskarela (Sporting Hihon), Alvara Medrana (Hetafe), Dijega Ljorentea (Rajo Valjekano), Burgija (Espanjol) i Hesusa Valejha (Saragosa).

Real samo do isteka ovog prelaznog roka može aktivirati opciju obratnog otkupa ugovora Alvara Morate iz Juventusa.

Bonus video: