Mesiju peti put Zlatna lopta!

17 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2016. 19:06h

Sve prognoze su se ispostavile kao tačne - Lionel Mesi je najbolji fudbaler u 2015. godini u izboru Fife i Frans fudbala.

Argentincu je ponovo pripala Zlatna lopta, ovog puta ispred Nejmara i Kristijana Ronalda, i to peti put u karijeri...

Mesiju je pripalo 41,33 odsto glasova, drugi je bio Ronaldo (27,76), dok je Nejmar na kraju imao 7,86 odsto glasova.

"Hvala saigračima. Sve zasluge idu njima. Uvijek je poseban osjećaj, pa i sada, nakon što je prošle godine najbolji bio Ronaldo. Nevjerovatno da mi je ovo već peta nagrada, to je i više od onoga što sam sanjao kao dječak. Hvala svima koji su glasali za mene, a hvala i fudbalu koji me je naučio svemu, da odrastam i da svaki dan učim nešto novo", rekao je Mesi.

Izabran je i najbolji tim u 2015. godini, a čine ga: Manuel Nojer - Dani Alveš, Tijago Silva, Serhio Ramos, Marselo - Luka Modrić, Pol Pogba, Andre Inijesta - Lionel Mesi, Nejmar, Kristijano Ronaldo.

Luis Enrike je proglašen za najboljeg trenera u prošloj godini (u konkurenciji su bili još selektor Čilea Horhe Sampaoli i Pep Gvardiola), dok je kod žena tu nagradu osvojila Amerikanka Džil Elis.

Enrike se nije pojavio na ceremoniji u Cirihu.

Nagrada "Ferenc Puškaš" za najljepši gol u 2015. pripala je Brazilcu Vendelu Liri, koji je pobijedio u konkurenciji Mesija i Alesandra Florencija.

Najbolja fudbalerka je Karli Lojd, koja je bila prvakinja svijeta sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Bonus video: